Otel Haberleri

Yakup Demir Bali’de tatil köyü açıyor!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, Türkiye’deki sürekli artan maliyetler ve personel sıkıntısı nedeniyle Bali’ye yatırım yapma kararı aldığını açıkladı. Demir, Bali’de 22 villadan oluşan bir tatil köyü açacak.

Türk yatırımcılar, yüksek girdi maliyetleri, vergi yükü ve personel giderlerinin artması nedeniyle ülkede iş yapmak istememe eğiliminde. Bu durum özellikle turizm, inşaat ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren iş insanlarını Uzakdoğu’ya yönlendiriyor. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, Bali’de turistik tesis yatırımı yaptığını ve her gün bir Türk iş insanının bu yönde adım attığını belirtti.

Demir, Türkiye’deki turizm sektöründe yaşanan 3-5 aylık dolu sezonun ardından 9 aya kadar varan işsizlikle karşı karşıya kalındığını ifade etti. Girdi maliyetleri, personel giderleri ve vergi yükünün artması nedeniyle Türk turizmcilerin kazançlarında ciddi düşüşler yaşandığını vurgulayan Demir, “Karımız yüzde 40’lardan yüzde 10’a geriledi” dedi.

Bali’de yatırım yapma kararı alan Demir, ülkedeki personel sıkıntısını gidermek amacıyla önceki tesislerinde Bali’den personel çalıştığını belirtti. Türkiye’deki iş yapma şartlarının zorluğu nedeniyle yurtdışında yatırım yapma kararı aldığını ifade eden Demir, Bali’de 22 villadan oluşan bir tatil köyüne yatırım yaptığını açıkladı. Demir, Bali’deki işçi giderlerinin Türkiye’dekinin üçte biri kadar olduğunu ve devletin yatırımcılara sunduğu imkanların cazip olduğunu belirtti.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, Türk iş insanlarının Bali’ye olan ilgisini vurgulayarak, “Her gün bir Türk iş insanı Bali’de şirket kuruyor” dedi. Bali’deki imkanların sadece turizmde değil, diğer sektörlerde de cazip olduğunu belirten Demir, Türk iş insanlarının hem tatil hem de yatırım için Bali’yi tercih ettiğini ifade etti. Türkiye ekonomisinin normale dönme zamanının geldiğini belirten Demir, aksi takdirde Türk yatırımcıların yurtdışına gitmeye devam edeceğini söyledi.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu