Gezi RehberiYurtiçi Gezi Rehberi
Trend

Sapanca’da Gezilecek 15 Yer

Sakarya ilinde yer alan, şehirden uzaklaşmak ve huzurlu vakit geçirmek isteyenler için güzel bir alternatif olan Sapanca, şehre yaklaşık 25 km mesafede yer almaktadır. Yılın her mevsimi harika vakit geçirmenize olanak tanıyan Sapanca, doğasıyla ve kendine özgü kültürüyle size güzel deneyimler katacaktır. Her bütçeye ve zevke uygun Sapanca tatili planlamak için web sitelerini inceleyebilirsiniz. Tüm doğaseverlerin deneyimlemesini önerdiğimiz Sapanca’da gezilecek yerleri sizler için derledik:

  1. Kartepe Kayak Merkezi: Kış mevsiminin popüler noktalarından biri olan Kartepe Kayak Merkezi, Kasım ayı ile beraber sezonu açmaktadır. Kartepe’de konumlanan bu merkez, Türkiye’nin en uzun pistine sahiptir ve kış aylarında yoğun ilgi görmektedir. Ayrıca burada ATV kiralayarak bölgeyi gezebilir, yamaç paraşütü yapabilir, doğa yürüyüşüne çıkabilir ve dağcılık yapabilirsiniz.
  2. Maşukiye: İstanbul’a 120, İzmit’e 20 kilometre mesafede yer alan Maşukiye, Sapanca’ya yaklaşık olarak 11 km mesafededir. Yılın her mevsimi yoğun ilgiyle karşılaşan Maşukiye, özellikle İstanbul, Kocaeli, Bursa gibi şehirlerden ziyaretçi almaktadır. Keyifli bir kahvaltıyla güne enerji dolu bir başlangıç yapabilir, seyir teraslarını ziyaret edebilir ve eşsiz lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.
  3. Sapanca Gölü: Sapanca Gölü, Sapanca denildiğinde ilk akla gelen noktalardan biridir. Her mevsim görülmesi gereken bu tatlı su gölü çevresinde piknik yapabilir, çeşitli lezzetleri deneyebilir ve gölün güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz.
  4. Sapanca Sanat Sokağı: Sapanca Sanat Sokağı, Sapanca’nın Özkum sokağında yer almakta olup açık hava galerisi olarak konumlandırılmıştır. Çeşitli kültür nesneleri ve üreticilerin stantlarına ulaşabileceğiniz bu sokağın ziyaretçileri arasında hem yerli hem de yabancı turistler bulunmaktadır.
  5. Kırkpınar: Doğasıyla, havasıyla ve kendine özgü ruhuyla dikkat çeken Kırkpınar, İstanbul’a yakın konumuyla hafta sonları için güzel bir alternatif olmaktadır. Şelaleleri, dereleri, bahçeleriyle size harika bir ambiyans sunacak Kırkpınar, şehir stresinden uzaklaşmanıza yardımcı olacaktır.
  6. Ayrı Gezen Cam Teras: Açılan Ayrı Gezen Cam Teras, doğanın güzelliğine şahit olabileceğiniz ve çeşitli etkinliklere katılabileceğiniz bir noktadır. Zipline, ATV safari gibi etkinliklerin yanı sıra çocuklar için de oyun parkları bulunmaktadır.
  7. Justinianus Köprüsü: 2018 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne alınan Justinianus Köprüsü, Bizans İmparatoru Justinianus tarafından yaptırılmıştır. Şehir merkezine 8 km mesafede bulunan köprü, Erken Bizans Dönemi’nin izlerini taşımaktadır.
  8. Sapanca Doğa Park: Pek çok bitki ve hayvanın bulunduğu bu park, şehir merkezine yaklaşık 15 dakikalık yürüyüş mesafesindedir. Yaz aylarında özellikle su sporları ve gün batımı izlemek için ideal bir yerdir.
  9. Vecihi Kapısı: Osmanlı mimarisinden kalan Vecihi Kapısı, Mimar Sinan tarafından yapılmıştır ve 700 yıla yaklaşan tarihi ile ilgi çekmektedir.
  10. Ormanya Doğal Yaşam Parkı: Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olan Ormanya, kamp yapma imkanı, piknik alanları ve yaban yaşam alanları ile dikkat çekmektedir.
  11. Acarlar Longozu – Longoz Ormanları: İlkbahar ve sonbahar aylarını karşılamanız için harika bir alternatif olan Acarlar Longozu, ekolojik olarak büyük bir öneme sahiptir.
  12. Sultanpınar Yaylası: 1200 metre yüksekliğe sahip Sultanpınar Yaylası, doğa severler için güzel bir kaçış noktasıdır.
  13. Maden Deresi: Kocaeli ilçesinde yer alan Maden Deresi, doğal güzellikleri ve balık restoranları ile huzur dolu bir gün geçirmenizi sağlar.
  14. Rüstem Paşa Cami: Restorasyon görmüş olan bu cami, kerpiç ve ahşap karışımı mimarisi ile dikkat çeker.
  15. Serdivan Gölpark: Doğal güzellikleri ve çeşitli etkinliklere olanak tanıyan Serdivan Gölpark, hafta sonları için güzel bir kaçış noktasıdır.
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu