Yurtiçi TurizmOtel Haberleri

İstanbul Otellerinde Doluluk Oranları Düşük, Sektörde Endişe Artıyor

İstanbul Otellerinde Doluluk Oranları Düşük, Sektörde Endişe Artıyor.

Eser Oteller Grubu İcra Kurulu Başkanı Bülent Alıcı, İstanbul otellerindeki düşük doluluk oranlarının endişe verici boyutta olduğunu açıkladı. 2023’ün kayıp bir yıl olduğunu belirten Alıcı, gelecek aylara dair rezervasyonların da endişe verici derecede düşük olduğunu ifade etti

Eser Oteller Grubu İcra Kurulu Başkanı Bülent Alıcı, İstanbul otellerindeki düşük doluluk oranlarıyla ilgili endişelerini dile getirdi. 2023 yılının İstanbul turizmi açısından olumsuz bir dönem olduğunu vurgulayan Alıcı, özellikle Şubat ayında yaşanan depremin etkisiyle dolulukların düştüğünü ve bu olumsuz etkinin yaklaşık 7 ay boyunca devam ettiğini ifade etti.

Alıcı, 2023’ün İstanbul otelleri için bütçelerin tutmadığı bir kayıp yıl olduğunu belirterek, rezervasyonların endişe verici boyutta düşük olduğunu söyledi. Gelecek aylara dair rezervasyonların önceki yıllara kıyasla çok düşük olduğuna dikkat çeken Alıcı, mart ve nisan aylarındaki dolulukları önceden tahmin edebildiklerini ancak şu anda gelecek ayı bile göremediklerini ifade etti.

Bülent Alıcı, sektördeki gerçekliği yansıtmayan Bakanlık ve turizm STK’larının açıkladığı verilere vurgu yaparak, İstanbul havalimanlarını kullanan yolcu sayısının turist konaklamalarından ayrılması gerektiğini savundu. Türk Havayolları’nın bilet fiyatlarının artışının ve şirketin transit yolculara odaklanmasının iç turizmde ivme kaybına neden olduğunu belirten Alıcı, bu durumun otel doluluklarını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Fiyat rekabetinin kontrol dışına çıkmasının, özellikle İstanbul’un merkezine uzak otellerde daha da hissedildiğini belirten Alıcı, Basın Ekspres Yolu’ndaki yoğun fiyat rekabetinin sorunu daha da büyüttüğünü ifade etti.

Son olarak, yaşanan olumsuz durumun otellerin personel çıkararak operasyonlarına ekstra personelle devam etmek zorunda bıraktığını belirten Bülent Alıcı, bu durumun ileride turizm istihdamında daha büyük sorunlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu