Otel Haberleri

Uşak’a Lüks Bir Dokunuş: Sheraton Oteli Yolda

Uşak’ta Sheraton Oteli’nin Son Aşamalarına Gelindi

Uşak’ın önemli tekstilci aileleri olan Çekçek ve Polat ailelerinin girişimiyle başlatılan Sheraton Oteli projesi hızla ilerliyor. Şehrin ilk termal oteli olacak olan Sheraton Uşak Oteli’nin yapımına Kasım 2022’de temel atılmıştı.

Dış cephe çalışmaları tamamlandı, 2024 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Uşakport’un haberine göre, eski Şelale Restoran’ın bulunduğu alanda inşa edilen otelin dış cephe çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Kentte uzun yıllar boyunca hizmet veren Şelale Restoran’ın yerine yapılacak olan Sheraton Oteli, 12 bin metrekarelik bir alana sahip olacak.

Termal su kaynaklarıyla donatılmış olan otelin yapım alanı, Şubat 2022’de Polat ve Çekçek aileleri tarafından satın alınmıştı. Burada faaliyet gösteren PolSar Tekstil firması, dünya çapında tanınan lüks otel zinciri Sheraton ile işbirliği yaparak otelin yapımını üstlendi. 11 Kasım 2022’de temeli atılan otel, 500 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçiriliyor. Geçtiğimiz yaz aylarında kaba inşaatı tamamlanan otelin dış cephe dizaynı da tamamlandı. Cam dış cephesi, Kemalöz ve Dikilitaş Mahallelerinden rahatlıkla görülebilecek şekilde tasarlandı.

179 odalı ve 410 yataklı olan otelin tamamlanmasıyla birlikte, şehirdeki otel kapasitesi %20 oranında artacak. Şu anda kentte yaklaşık 2000 oda bulunuyor.

Otelin termal su kaynaklarına erişimini sağlamak amacıyla Uşak Belediyesi geçtiğimiz günlerde bir ihale düzenledi. Karaağaç bölgesinde yapılan termal su kuyusundan alınacak suyun yarısı otelin kullanımı için ayrılacak. Otel, su kullanımı için belediyeye belli bir bedel ödeyecek. Ayrıca, otelin yeni çevre yolunun kenarında olması, termal otellerin yapımı için bir örnek oluşturması bekleniyor. Bu çalışmaların, turizm sektöründe Uşak’a daha fazla yerli ve yabancı turist çekme potansiyeline sahip olduğu düşünülüyor.

Termal SPA alanı da bulunan otelde balo ve konferans salonları, toplantı odaları, açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, deniz ürünleri ve dünya mutfakları restoranları, açık hava düğün salonu gibi olanaklar bulunacak. İlk etapta yaklaşık 250 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu