Otel Haberleri

Oteller Erken Rezervasyonlardaki Satışlardan Memnun

Alanya’nın köklü otel gruplarından Litore Resort Hotel, Villa Sunflower Hotel ve Villa Sunflower Beach otellerinin yöneticileri, Avrupa pazarlarında faaliyet gösteren B2B ortaklarıyla bir araya gelmek üzere tam kadro ITB Seyahat Fuarı’na katıldı. 2024 sezonunu değerlendiren otel yöneticileri, önemli bir sezon öngörüsü içindeler.

Yöneticiler, özellikle Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yoğunlaşan erken rezervasyon dönemindeki satışların memnuniyet verici olduğunu ancak yüksek iskontolarla gerçekleşen satışların otel bütçelerini beklenmedik şekilde etkilediğini belirtti. Ayrıca, otellerin hizmet üretim maliyetlerindeki rekor düzeydeki artışlarla birlikte bütçe sapmaları yaşanabileceği konusuna da dikkat çektiler.

Otel yöneticileri ve ortakları ayrıca paket tur pazarındaki tur operatörlerinin planlanan uçak koltuklarını verimli bir erken rezervasyon döneminde yeterli düzeyde sattıklarını, ancak kalan koltuklar için maliyet artışlarının gündeme gelebileceğini ve otellerin düşük iskontolu satış dönemine geçiş yapmasının paket tur fiyatlarında artışlara neden olabileceği, rekabet avantajlarının kaybedilebileceği konularını ele aldılar.

Yapılan görüşmeler sonucunda, Türkiye için olumlu geçen erken rezervasyon döneminin verimli bir sezonla sonuçlanması temennisinde bulunuldu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu