Yurtiçi Turizm

Airbnb İzin Belgesi Zorunluluğu Uzatıldı!

airbnb izin

Airbnb izin belgesi düzenlemelerinde yeni bir adım! Konut kiralamalarında izin belgesi şartı, 2024’e kadar geçerliliğini koruyacak. Kullanıcılar, bu önemli kural değişikliğine dikkat etmeli!

  1. Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Yönetmeliği Değişti: Airbnb Faaliyetlerine Yeni DüzenlemeSektör genelinde ve halk arasında yaygın olarak “Airbnb Yönetmeliği” olarak bilinen “Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik”te önemli bir değişiklik gerçekleşti.
  2. Yönetmelikte Geçici Madde Eklenerek İzin Belgesi Zorunluluğu Getirildi28/12/2023 tarihli ve 32413 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan düzenleme ile “Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik’e” geçici madde eklenerek yeni bir düzenleme getirildi.
  3. 31/12/2024 Tarihine Kadar İzin Belgesi ZorunluluğuYönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre, kanunun yürürlüğe girdiği tarihte turizm amaçlı kiralama faaliyetine konu olan müstakil konutlarda, başvurunun konut ibaresi içermeyen tapuyla yapılması halinde, taşınmaz üzerinde konut bulunduğuna ilişkin yazılı beyan üzerine belirli bilgi ve belgelerle birlikte tapu değerlendirilmeye alınacak ve bu kapsamdaki başvurularda 31/12/2024 tarihine kadar geçerli olmak üzere izin belgesi düzenlenecek.
  4. Yönetmelik Yayımı Tarihinde Yürürlüğe GirdiYönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.
  5. Kültür ve Turizm Bakanı SorumluluğundaYönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütecek.
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu