Yurtiçi Turizm

Hakan Eğinlioğlu, Turist Rehberliği Meslek Kanunu’na Sert Tepki Gösterdi: Rehberliği Bitirir

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu’nda yapılan değişikliklere sert tepki gösteren Turist Rehberleri Birliği Başkanı Hakan Eğinlioğlu, kanun teklifinde yer alan maddelerin mesleklerine aykırı olduğunu belirtti.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 11. maddenin çıkarılmasıyla sonuçlandı.

Konuyla ilgili olarak Aydınlık gazetesinden Gökhan Büyük’e konuşan Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Hakan Eğinlioğlu, 11. maddenin çıkarılmasının yetersiz olduğunu belirterek, kanun teklifinin diğer maddelerinin de rehberlik mesleğine zarar verdiğini ifade etti. Eğinlioğlu, muhalefet partileriyle iş birliği yaparak Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını dile getirdi.

Eğinlioğlu, kanun teklifindeki tüm maddelerin rehberlik mesleğine zarar verdiğini belirterek, özellikle sanat tarihçileri ve arkeologların rehberlik yapmasına izin verilmesi gibi maddelerin Anayasa’ya aykırı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkçe rehberlik yapma zorunluluğunun kaldırılması ve Uzak Doğu dillerini bilen rehberlere kolaylık sağlanması gibi düzenlemelerin mesleğin geleceğini tehlikeye attığını ifade etti.

Eğinlioğlu, yapılan düzenlemelerin rehberlerin haklarını kısıtladığını ve mesleği ucuza çalışmaya mahkum ettiğini belirterek, konunun Anayasa Mahkemesi’ne taşınacağını açıkladı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu