Otel Haberleri

SunExpress, İngiltere’den Türkiye’ye Kapasitesini İkiye Katladı

Tatil hava yolu SunExpress, İngiltere’den Türkiye’ye yönelik koltuk kapasitesini bu yıl iki katına çıkardı.

SunExpress, yaz sezonunda İngiltere’den Türkiye’ye seyahat edecek tur operatörleri ve seyahat acentelerine destek olmak amacıyla koltuk kapasitesini neredeyse iki katına çıkardı.

2022 yılında İngiltere pazarına giriş yapan şirket, geçen yıl 74 olan haftalık uçuş sayısını bu sezon neredeyse iki kat artırarak 136’ya çıkardı. Bu, %87’lik bir artışa ve 1 milyon 320 bin koltuğa tekabül ediyor.

Geçen yıl İngiltere’den Türkiye’ye 700 bin koltuk planlayan SunExpress’in kapasitesinin %40’ı tur operatörleri tarafından kullanılmıştı. Geri kalan koltuklar ise ‘sadece koltuk’ olarak GDS’ler aracılığıyla satılmıştı.

SunExpress ayrıca, İngiltere’den Türkiye’ye uçuş yapan havalimanı sayısını da artırıyor. Daha önce Birmingham, Edinburgh, Gatwick, Luton ve Manchester’dan Türkiye’ye uçan şirket, 2024 yaz sezonunda Bristol ve Newcastle havalimanlarından da seferler düzenleyecek. Yaz sezonunda haftada yapılacak 136 uçuşun 80’i Antalya’ya, 39’u Dalaman’a ve 15’i İzmir’e gerçekleştirilecek. Ayrıca Adana ve Gaziantep’e de birer uçuş yapılacak.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu