Yurtiçi Turizm

Antalya’da Turizm Rekoru!

Lider Değişti Antalya, 2024’ün ilk iki ayında turist sayısında muazzam bir artışla yeni bir rekora imza attı. Şubat ayında en çok turist gönderen ülkeler sıralaması da değişti.

Akdeniz’in gözbebeği turizm merkezlerinden Antalya, turizm alanında büyük bir başarıya imza attı.

Yüzde 17.2 Artışla Şubat Ayı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, yılın ilk iki ayında yüzde 10,82’lik bir artışla Antalya, 499 bin 784 yabancı ziyaretçi ağırladı.

Hem yerli hem de yabancı turistlerin favori destinasyonu olan Antalya’da, şubat ayında da yüzde 17,20’lik bir artış yaşandı. Şubat ayında Antalya’ya gelen yabancı ziyaretçi sayısı 270 bin 686’ya ulaştı.

Almanya, Rusya’yı Geride Bıraktı Şubat ayında Antalya’ya en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında birinci sırada, 58 bin 228 ziyaretçiyle Almanya yer aldı.

Rusya Federasyonu, 48 bin 937 ziyaretçiyle ikinci sıraya gerilerken, İngiltere 37 bin 454 ziyaretçiyle üçüncü oldu.

Polonya, Hollanda, Kazakistan, Ukrayna, Danimarka, Avusturya ve Belçika ise İngiltere’nin ardından sırasıyla Antalya’ya en çok ziyaretçi gönderen ülkeler oldu.

İki Aylık Verilere Göre İki aylık verilere göre, Rusya Federasyonu 106 bin 304 ziyaretçiyle birinci sırayı korurken, Almanya 97 bin 655 ziyaretçiyle ikinci, İngiltere ise 55 bin 384 ziyaretçiyle üçüncü oldu.

İngiltere’yi sırasıyla Polonya, Kazakistan, Ukrayna, Hollanda, İran, Belçika ve Danimarka takip etti.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu