Otel Haberleri

Cengiz İnşaat’ın Bodrum’daki Otel Projesine ‘Kapasite Artışı’ Onayı

Bodrum’un Cennet Koyu’nda Cengiz İnşaat tarafından planlanan otel projesine kapasite artışı için onay verildi.

Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz’in Bodrum’un Gölköy Mahallesi’nde yer alan Cennet Koyu’nda gerçekleştirmek istediği tesis için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

Projeye ilişkin alınan karar tepkilere neden olmuş, bölge halkı protesto eylemleri düzenlemişti. Proje için 7 Aralık 2023 tarihinde ‘ÇED gerekli değildir’ kararı alındıktan sonra Bodrum Belediyesi tarafından da 12 Aralık’ta inşaat ruhsatı verilmişti.

Ancak inşaat çalışmalarının başlamasının ardından çevreciler tepki göstermiş ve Bodrum Belediyesi’nin ruhsatı yeniden değerlendireceğini duyurmuştu. Daha sonra Cengiz İnşaat’a verilen 60 adet yapı ruhsatı iptal edilmişti.

Cengiz Holding, ruhsat iptaline itiraz etmiş ve Muğla 1. Bölge İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Bugün alınan kararla, Cengiz İnşaat’ın Bodrum Göl Mahallesi’nde gerçekleştireceği otel projesine kapasite artışı onaylandı. Proje kapsamında, 305 ada 1 parselde otel ve apart otel yapılması planlanıyor. Apart otel biriminde 84 adet süit ve apart odası bulunacakken, otel biriminde ise 44 adet süit odası yer alacak. Toplam kapasite 128 oda ve 440 kişi olacak.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu