Etkinlikler

Luxin Türkiye’nin Bu Yılki Tarihi Kesinleşti!

Türkiye’nin lüks turizm etkinliği Luxin Türkiye, bu yıl 11 – 14 Mart tarihleri arasında Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirilecek. Etkinlik, Aida Tours Yönetim Kurulu Başkanı ve Sürdürülebilir Turizm Derneği Başkanı Adviye Bergemann tarafından yedinci kez düzenleniyor.

Yaklaşık 40 ülkeden 200’e yakın üst düzey katılım beklenen etkinlik, seçkin Türk otellerinin yanı sıra İstanbul dışındaki lüks destinasyonların da tanıtımına odaklanacak. 2019 yılında kişi başı harcama miktarının 670 dolar olduğu göz önüne alındığında, 2022 yılında bu rakamın 820 dolara çıktığı görülüyor. Türkiye’nin 2033 yılında turizm geliri beklentisi ise 135 milyar dolar olarak öngörülüyor. Luxin Türkiye’nin Türkiye turizm gelirlerine yıllık katkısının 200 milyon dolar olduğu düşünülüyor ve etkinliğin şimdiye kadar toplamda 1 milyar 200 milyon dolarlık bir katkı sağladığı tahmin ediliyor. Etkinliğin 2028 yılına kadar sağlayacağı tahmini gelir ise 10 milyar dolar olarak öngörülüyor.

Luxin Türkiye’nin kurucusu Adviye Bergemann, etkinlikle ilgili olarak “Türkiye’nin, dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından biri olarak konumlandırılması misyonu ile hayata geçirdiğimiz Luxin Türkiye, dünyadaki en çok lüks seyahat satın alan acenteleri, Türkiye’nin en lüks seyahat deneyimleriyle buluşturan bir organizasyon” ifadelerini kullandı. Bergemann ayrıca, Türkiye’nin lüks turizmdeki konumunu güçlendirmenin ve hedeflerine ulaşmanın en hızlı yolu olarak lüks tatil tüketicilerinin sayısını artırmayı vurguladı.

Etkinliğin son aşamasında, katılımcılar Kapadokya veya İzmir’de lüks destinasyon ve deneyim turlarına katılma fırsatı bulacaklar.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu