Etkinlikler

Bakan Ersoy: İstanbul Formula 1 İhalesinde Şart Koydu!

Bakan Ersoy: İstanbul Formula 1 İhalesinde Önemli Bir Şartı Açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Formula 1 sahası ihalesinin gelecek ay yapılacağını duyurarak, 2026 itibariyle Formula 1’i İstanbul’a getirme şartı koyduklarını belirtti.

Anadolu Yakası’ndaki turizm sektör temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Ersoy, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan İstanbul Formula 1 sahası ihalesinin detaylarını paylaştı.

İhaleye katılacak olan firmalardan, 2026 yılından itibaren İstanbul’da Formula 1 yarışlarını düzenleme taahhüdünde bulunmalarını istediklerini vurgulayan Ersoy, gerekli altyapı ve yatırımların sağlandığını belirtti. İhalenin kazananının, Formula 1’i 2026’dan itibaren Türkiye’de düzenleme hakkını elde edeceğini açıklayan Bakan Ersoy, bu tür uluslararası etkinliklerin İstanbul’a gelmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ayrıca, Türkiye’nin ABD’den sonra dünyada en çok dizi ve film ihraç eden ülke konumunda olduğunu aktaran Bakan Ersoy, Türkiye’nin film sektörünü küresel anlamda daha da güçlendirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Ersoy, “2026’dan itibaren İstanbul, film sektörü için önemli bir fuar ev sahipliği yapacak” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu