Etkinlikler

İstanbul, 2027 Avrupa Oyunları’na Ev Sahipliği Yapacak: Ekrem İmamoğlu Duyurdu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları’nın İstanbul’da gerçekleştirileceğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki İBB Başkanlık Binası’nda düzenlenen bir basın toplantısında bu müjdeli haberi kamuoyuyla paylaştı.

Toplantıya, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Kiremitçioğlu, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Olimpik Karateci Serap Özçelik Arapoğlu ve Avrupa ve Dünya Şampiyonu Olimpik Tekvandocu Nafia Kuş Aydın gibi önemli isimler de katıldı.

İmamoğlu’nun yaptığı açıklamalarda, “Bugün İstanbul için tarihi bir adım attığımızın bilincindeyiz. 2027 Avrupa Oyunları, İstanbul’da gerçekleşecek. Bu, şehrimize büyük bir sportif değer katacak önemli bir etkinlik olacak. 2023’ten beri yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda bu önemli organizasyonun İstanbul’a gelmesi bizleri mutlu etmiştir. Bu, İstanbul’un spor alanındaki potansiyelini bir kez daha göstermektedir” şeklinde ifadeler kullandığı öğrenildi.

İmamoğlu ayrıca, imza töreninin yerel seçimlerin yaklaşması sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

Avrupa Oyunları, Avrupa Olimpiyat Komitesi’nin (EOC) 2012’de aldığı bir kararla düzenlenen ve kıtanın en büyük olimpik organizasyonlarından biridir.

Asya, Pan-Amerikan, Afrika ve Pasifik Oyunları’nın ardından Avrupa Oyunları, beşinci kıta Olimpik organizasyonu olma özelliğini taşımaktadır. Bu organizasyon, Avrupa’daki 50 ülkenin tamamının (Birleşik Krallık tek bayrak altında katılırken) yer aldığı prestijli bir etkinliktir.

EOC, üye ülke komitelerine davet mektupları göndererek başvuru sürecini başlatır. Aday ülkeler, taleplerini EOC’ye ileterek adaylık sürecini başlatırlar. Ardından, EOC tarafından görevlendirilen heyetler, gerekli incelemeleri yaparlar ve EOC Genel Kurulu’nda ev sahibi şehir ve ülke seçilir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu