Yurtiçi Turizm

Antalya Turizminde 2024 Hedefi 16.5 Milyon Ziyaretçi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin, Antalya’nın bu yıl 16 milyon 500 binin üzerinde turist ağırlamasını öngördüklerini dile getirdi.

Perçin, “Umuyoruz ki 2024, turizm açısından yeni bir rekora imza atacak” dedi. 2024 rezervasyonlarının olumlu seyrettiğini ve İngiltere, Polonya ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen rezervasyonların sezona umutla başladıklarını belirtti.

Perçin, olası savaş, salgın veya politik sorunların yaşanmamasını temenni ederek, “Umuyoruz ki bu yıl 16 milyon 500 binin üzerinde turisti ağırlarız. Bu konuda oldukça iyimserim. 2024’ün gerçekten başarılı bir yıl olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yıl Ukrayna pazarını kaybettiklerini, ancak benzer sayıda turistin gelmesini bekledikleri Polonya pazarına odaklandıklarını açıkladı.

İngiltere pazarının rezervasyonlarının oldukça olumlu seyrettiğini vurgulayan Perçin, “Almanya pazarı da oldukça olumlu. Daha önce kırdığımız rekorlara yaklaşıyoruz. Rusya pazarı ise politik nedenlerle istikrarlı bir seyir izliyor. Ekonomik zorluklar olsa da, Mayıs ayında Rusya pazarının tekrar artacağına ve hatta geçen yıllardaki seviyeleri aşacağına inanıyoruz. Her şeyin yolunda olacağına inanıyoruz.”

Perçin, son dönemde “her şey dahil” sisteminin tekrar tartışılmasına da değindi.

Antalya’nın en iyi uyguladığı sistemin “her şey dahil” olduğunu savunan Perçin, bu sistemin ani bir değişime uğramayacağını ifade etti.

Perçin, “Bir futbol takımının bir kültürü ve sistemi varsa, bu sistemi aniden değiştiremezsiniz. Antalya’da da ‘her şey dahil’i değiştirmemiz mümkün değil. Eğer 17 milyon turist hedefliyorsak, büyük bir kısmı bu sistemi tercih ediyor. Biz de bunu en iyi uygulayan ülkeyiz. Dolayısıyla kısa vadede değişiklik beklemiyoruz. Zaten böyle bir reforma ihtiyaç yok. Ancak uzun vadede denenebilir mi? Elbette denenebilir” dedi.

Geçen yıl 15 milyon 689 bin 258 yabancı turisti ağırlayarak tüm zamanların rekorunu kıran Antalya, bu yıl da turizmde yüksek bir hedefle ilerliyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu