EtkinliklerYurtiçi Turizm

Barut Hotels, Muğla’da 5 Bin Tohumu Toprakla Buluşturuyor

Barut Hotels’in ‘We Care All Sürdürülebilirlik Bilinci’ hareketi, Muğla’da 5 bin tohumu belirlenen alanlara atıyor.

Barut Hotels’in ‘We Care All Sürdürülebilirlik Bilinci’ hareketi, beşinci yılında Muğla bölgesinde doğaya 5 bin tohum topunu kazandırıyor. Orman Haftası vesilesiyle gerçekleştirilen bu adım, mart-mayıs döneminde e-cording ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğiyle belirlenen alanlara tohumların ekilmesiyle gerçekleşecek.

Kızılçam ve Karaçam tohum topları, hazırlanmalarından sahaya bırakılmalarına ve takiplerine kadar özenle yönetilen bir süreç sonunda toprakla buluşacaklar. Yerel ekonomiyi desteklemek, kırsal bölgelerdeki kadınlara gelir sağlamak ve doğayla buluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdüren sosyal girişim e-cording, 2019’dan bu yana 15 milyon tohum topunu toprağa ekmiştir.

Geçmiş yıllarda yaşanan büyük üzüntü veren orman yangınlarının ardından, kamu kuruluşları belirlenen alanlarda dronelarla ormanlaştırma çalışmalarını yürütmektedir. Bu yıl Ege bölgesindeki ormanlaştırma çalışmalarına destek sunan We Care All, insansız hava araçları olan ecoDrone’lar sayesinde ulaşılması zor alanlarda ekilen tohumların gelişimini de izleyecek.

We Care All Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Birgül Akgül, Antalya bölgesinin de tohum topu programına alınmasıyla bölgedeki ormanları da destekleyeceklerini belirtti. Akgül, ‘We Care All’ın beşinci yılını, orman haftasında doğaya 5 bin adet tohum topu ekerek kutlamak istediklerini söyledi. Kızılçam ve karaçam tohum topu süreçlerini heyecanla takip ettiklerini ve sürdürülebilirlik komitesiyle bölge yararına projeler geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu