Yurtiçi Turizm

Balear Adaları Turizminde Yeni Dönem Başlıyor

Balear Adaları’nın başkanı Marga Prohens, turizmde dönüşüm sürecini başlatıyor.

Turizm, Balear Adaları gibi yerlerde yaşayan İspanyollar için giderek artan barınma maliyetleri gibi sorunlara yol açıyor. Binlerce kişinin katıldığı protesto eylemleri, kitle turizminin ve etkilerinin sorgulanmasını beraberinde getirdi.

Bu tartışmalar devam ederken, Balear Adaları’nın Başkanı Marga Prohens ilginç bir adım attı. Prohens, adaların turizmde ‘limite’ ulaştığını belirterek, “Turizmde artık daha fazla büyüme olmayacak. Ancak, adalarda turizmi dönüştürmek için bir diyalog süreci başlatacağız.” dedi.

Turizmi sürdürülebilir bir şekilde yönetmek ve yerel halkın yaşam kalitesini korumak için çalışacaklarını vurgulayan Prohens, mevcut durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

Balear Adaları’ndaki turizm dönüşümünü diyalogla hayata geçireceklerini söyleyen Prohens, yeni turizm kalkınma planlarının büyüme yerine doğal kaynakların korunması ve yerel halkın yaşam kalitesinin iyileştirilmesine odaklanacağını belirtti.

Özerk Balear Adaları, Mayorka, Menorka, İbiza ve Formentera gibi adalardan oluşuyor ve turizm açısından oldukça önemli bir konumda bulunuyor.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu