Otel Haberleri

Marriott’un Yıkım Kararı Aldığı Rezidans Projesi

JW Marriott tarafından işletilmesi planlanan rezidans olarak tasarlanan 27 katlı bina, depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkım kararı alındı.

İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Hacıosman’da 34 yıl boyunca inşaat halinde kalan ve daha sonra rezidans olarak tamamlanması planlanan devasa bina için yıkım işlemi başlatıldı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Sarıyer Belediyesi ekipleri, binanın depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım işlemi için harekete geçti. Yıkım süreci için çok sayıda polis ekibi de güvenliği sağlamak üzere görevlendirildi.

Yıkım işlemi, binanın iç kısmından başlayarak gerçekleştiriliyor. Önce iç bölümler ve eklentiler yıkılıyor, daha sonra ise dış cephe kaplaması kaldırılacak.

27 katlı binanın inşası için ilk ruhsat 1995 yılında alınmış ve bir otel yapılacağı duyurulmuştu. Ancak yıllar süren hukuki süreçler sonucunda ruhsatlar iptal edilmiş ve bina için Yapı Kayıt Belgesi verilmişti. Başlangıçta otel olarak tasarlanan yapı, daha sonra JW Marriott markası altında 400 konut ve 50 ticari alan içeren bir rezidans projesine dönüştürülmüştü. Ancak 2023 Mart’ında yeniden başlanan çalışmalar sonucunda yıkım kararı alındı.

Sarıyer Belediyesi yetkilileri, yapılan açıklamada binanın kaçak olduğunu ve bölgenin SİT alanı olduğunu belirtti. Ayrıca binanın kaba inşaatının 34 yıl boyunca korozyona uğradığı ve depreme karşı dayanıksız olduğu vurgulandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi tarafından hazırlanan bir rapora göre, binanın deprem yönetmeliğine uygun hale getirilmesi için güçlendirilmesi gerekiyordu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu