Otel HaberleriYurtiçi Turizm

Hakan Saatçioğlu: Her Şey Dahil Sisteminde Kuralları Belirleme Zamanı Geldi

POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, otellerde uygulanan her şey dahil sisteminde kuralların yeniden belirlenmesi gerektiğini ve gerekirse yasal düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Turizm sektöründeki sürdürülebilirlik ve israf konularına dikkat çeken Saatçioğlu, her şey dahil sisteminin içeriği ve kurallarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Saatçioğlu, “Turizmde sürdürülebilirlik için ‘her şey dahil’ uygulamasında enerji verimliliği ve atık yönetimi konularında yeni stratejilerin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye olarak bu sistemi sürekli geliştiren otellere sahibiz. Ancak her şey dahil sistemiyle ilgili içerik ve kuralların sürdürülebilirlik perspektifiyle ele alınması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Misafirlerin yeme içme alışkanlıklarının farklılık gösterdiğini ve her şey dahil sisteminin sürdürülebilirlikle ters düştüğünü belirten Saatçioğlu, bu konuda otelcilerin bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’de her yıl kişi başına 93 kilogram işlenmiş yiyecek çöpe atıldığını ve bu durumun ciddi bir israf olduğunu vurgulayan Saatçioğlu, otel işletmecilerinin bu konuda daha fazla farkındalık oluşturması gerektiğini dile getirdi.

Hedeflerinden birinin de personel yemekhanelerinde sıfır atığa yakın tüketim sağlamak olduğunu belirten Saatçioğlu, işlenmiş gıda israfının önlenmesi için otel işletmecilerinin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Saatçioğlu, “Otel işletmecileri olarak, her şey dahil sisteminin kurallarını gözden geçirip yeniden belirlemezsek, ilerleyen yıllarda bilinçli toplumlarda ve Avrupa ülkelerinde, en iyi yaptığımız her şey dahil konseptinde yerimizi koruyamayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu