Yurtiçi Turizm

Aktay Otel İşletmeleri’nden Club Med Arazisine Açıklama

Fransız tatil köyü Club Med’in Antalya-Kemer’deki arazisini devralan Aktay Otel İşletmeleri A.Ş., araziye ilişkin yapılan iddialara cevap verdi.

Aktay Otel İşletmeleri A.Ş., Club Med Kemer olarak bilinen tesisin devralınmasına ilişkin iddiaları yanıtlarken, tüm sürecin hukuki şartlar ve izinler doğrultusunda ilerlediğini ve ortaya atılan iddiaların yanıltıcı ve art niyetli olduğunu belirtti.

Şirketin üst düzey yetkilileri, şu noktalara dikkat çekti:

  1. Club Med Kemer olarak bilinen tesis, Antalya ili Kemer ilçesi 1086 No’lu parsel içerisinde yer alıyordu ve söz konusu alanın turizm kullanım hakları Aktay Otel İşletmeleri A.Ş.’ye devredildi.
  2. Arazi devir işlemleri tüm yasal izinler alınarak tamamlandı ve 7 Nisan 2023 tarihinden itibaren 45 yıllık üst kullanım ve işletme hakkı Aktay Otel İşletmeleri A.Ş.’ye verildi.
  3. Şirket, devraldığı arazide Türkiye ve dünya turizmi için iddialı bir tesis kurmayı planlarken, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu belirtiyor.
  4. Devir işlemlerinden sonra çıkan yangın olayının ardından, yangın riskini önlemek amacıyla T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü’nden örtü temizliği yapma izni alındı.
  5. Sınır çitlerinin zamanla tahrip edilmesi nedeniyle yenilenmesi gerektiği ve bu durumun arazinin korunması için önemli olduğu vurgulanıyor.

Aktay Otel İşletmeleri A.Ş. yetkilileri, tesisin turizme kazandırılması için verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini ve yapılan tüm açıklamaların arkasında olduklarını belirtiyorlar.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu