Yurtiçi Turizm

Data hırsızlığı iddialarıyla gündeme gelen RTK’den imajını düzeltme hamlesi

Uzun süredir data hırsızlığı skandalıyla adı anılan ve itibarını zedelenen RTK, Hüseyin Baraner ile işbirliği yaparak imajını tazelemeye çalışıyor. Geçen yıl, diğer acentelerin ve tur operatörlerinin ticari bilgilerini ana partneri FTI ile paylaşması nedeniyle tartışmalara sebep olan Alman acente ağı QTA’nın önde gelen bileşeni RTK, itibarını düzeltmek için çalışmalara başladı. Skandalın patlak vermesinin ardından Schauinsland’ın acente ağı Alpha Reisebüropartner, TUI’nin acente ağı TUI Travel Star ve Schmetterling gibi şirketler QTA ile işbirliğini sonlandırmış, RTK’nin CEO’su Thomas Bösl istifa etmek zorunda kalmıştı.

Alman iş ve turizm portalı fvw’de yer alan habere göre, Alman acente korporasyonu RTK, yurt dışındaki tanıtım faaliyetlerini Hüseyin Baraner’e emanet etti. Baraner, zaten RTK’nin Türkiye’deki temsilciliğini yürütüyordu. Habere göre, Baraner şimdi de RTK ile yurt dışındaki destinasyonlar arasındaki işbirliğini geliştirmekle görevlendirildi. RTK Genel Müdürü Hauke Moll’un “Hüseyin Baraner’in destinasyonlardaki otelciler, dernekler ve siyasilerle olan ilişkileri sayesinde acentelerin ve misafirlerin ihtiyaçlarına daha güçlü şekilde yanıt verebilecek, kafalarındaki soruları ve kaygıları daha iyi yanıtlayabileceğiz” açıklamasına yer verildi.

Skandal sonrası görevinden istifa eden ve RT/Raiffeisen Touristik Group’un strateji ve uluslararası iş geliştirme direktörlüğüne getirilen Thomas Bösl ise “Uluslararası ağımız giderek genişliyor. Hüseyin Baraner gibi kendini kanıtlamış bir turizm uzmanının bizimle olması ve çabamıza destek vermesi bizi mutlu ediyor” dedi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu