Yurtiçi Turizm

Lokanta ve Kafelerde KDV Oranları Hakkında Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde KDV oranlarında bir artış yapılmayacağını belirterek, suistimalleri engellemeye yönelik tedbirlerin alındığını açıkladı.

Tebliğ taslağına yönelik yapılan açıklamada, Katma Değer Vergisi Genel Tebliğinde yer alan yiyecek ve içecek sunulan yerlerdeki KDV oranlarıyla ilgili bir değişiklik yapılmadığı vurgulandı. Ancak, bazı işletmelerin mevcut oranları istismar ettiği belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, KDV oranlarının Temmuz 2023’te yüzde 8’den yüzde 10’a, yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltildiği hatırlatıldı. Ancak, bu değişikliklerin gıda sektöründe istismara neden olduğu ve bazı lokanta ve kafelerin rekabet eşitliğini bozduğu ifade edildi.

Bakanlık, gıda sektöründeki KDV oranlarının düşük olmasının başka sektörler tarafından istismar edildiğini belirtti. Özellikle, yeme içme sektöründeki işletmelerin gıda malzemeleri satışıyla yeme içme hizmetlerini karıştırarak KDV oranlarını manipüle ettikleri tespit edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili olarak sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada, KDV oranlarında bir artış yapılmadığını ve suistimalleri engellemeye yönelik tedbirler alındığını belirtti.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu