Yurtiçi Turizm

TÜRSAB, ‘Turizm Yüzyılı İftarları’ Ankara Buluşmasıyla Devam Ediyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda turizmi 12 aya yaymayı ve turizm gelirini eşit şekilde dağıtmayı hedefleyen “Turizm Yüzyılı Projesi” kapsamında düzenlenen “Turizm Yüzyılı İftarları”nın Ankara buluşması gerçekleştirildi.

TÜRSAB’ın “Turizm Yüzyılı Projesi” kapsamında düzenlenen iftar programı, Ankara Hilton Otel’de TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cevat Engin Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Başkan Yardımcıları Davut Günaydın ve Hasan Eker, Yönetim Kurulu Üyeleri Yıldırım Taş, Talip Aldemir, Engin Ceylan, Esra Başeskioğlu ve Gökhan Ataseven, Başkan Başdanışmanları Hamit Kuk, Ceren Anadol ve Uğur Hasbahçeli’nin yanı sıra Ankara Kent Konseyi Başkanı ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, 500’ün üzerinde seyahat acentası temsilcisi ve Ankara’daki medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Turizm Yüzyılı Projesi’nin Hedefleri

Firuz Bağlıkaya, iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin turizm sektörünün önemine vurgu yaparak “Turizm Yüzyılı” projesinin amaçlarını şöyle açıkladı:

“TÜRSAB olarak, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda ülkemize katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu çerçevede başlattığımız ‘Turizm Yüzyılı’ projesi ile turizmi 12 aya yaymayı, turizmin tüm ülkeye dengeli biçimde dağılmasını sağlamayı ve yüksek gelirli turist oranını artırmayı hedefliyoruz.”

Bağlıkaya ayrıca, proje kapsamında turizm gelirlerinin ülke genelinde adil bir şekilde dağıtılmasını ve paylaşılmasını amaçladıklarını belirtti.

Ankara’nın Potansiyeli

Ankara’nın tarihi ve kültürel zenginliklere sahip olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, şehrin turizmde daha fazla pay alması gerektiğine işaret etti. Bağlıkaya, “Ankara, sadece kültür turizmiyle değil, kongre turizminden sağlık ve termal turizme, gastronomi turizminden inanç turizmine kadar birçok alanda büyük potansiyel barındırmaktadır. TÜRSAB olarak Ankara’nın turizm potansiyelini dünya genelinde tanıtmaya ve başkentimize gelen ziyaretçi sayısını artırmaya çalışıyoruz” dedi.

Seyahat Acentalarının Rolü

Bağlıkaya, konuşmasında seyahat acentalarının turizmin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayarak “Bir turizm unsurunun satılabilir ürün haline getirilmesi ve tüketicisine ulaşması ancak ve mutlaka seyahat acentaları eliyle olur. Hedefimiz hep daha iyisine ulaşmak ve turizm potansiyeli yüksek olan Ankara’yı daha ileriye taşımak” dedi.

Bağlıkaya, TÜRSAB’ın turizm sektörünü ve seyahat acentacılığı mesleğini geliştirmek için çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu