Yurtdışı Turizm

Almanya, Schengen Vizesi Randevu Sürecinde Önemli Değişiklikler

Almanya’nın Türkiye Dış Temsilcilikleri: Schengen Vizesi Randevu Sistemi Değişikliği

Almanya’nın Türkiye’deki dış temsilcilikleri tarafından yapılan açıklamaya göre, 18 Mart itibarıyla Schengen vizesi başvuru sürecinde önemli değişiklikler olacak.

Artık Schengen vizesi başvuru süreci iki aşamalı olarak işlenecek. İlk aşamada başvuru sahipleri, randevu bekleme listesine kayıt olacak ve bu kayıt için bir e-posta alacaklar. İkinci aşamada ise, vize başvurularının harici hizmet sağlayıcı aracılığıyla iletilmesi için gerekli olan tarih bildirimi yapılacak.

Yetkililer, yeni sistemin 1 Mart 2024’ten itibaren geçerli olacağını belirtti ve randevuların sırayla verileceğini vurguladı. Bu sayede, uygun bir randevu bulmak için uzun aramalara gerek kalmayacak.

Schengen vizesi için randevu alırken dikkat edilmesi gereken bazı koşullar şunlardır:

  • 18 Mart 2024 tarihinden itibaren randevular sadece Almanya’nın Türkiye’deki dış temsilciliklerinin resmi internet sitesi üzerinden alınabilecek.
  • Başvuru hakkında detaylı bilgi almak için başvuru formu, gerekli belgeler ve randevu takvimi gibi bilgileri web sitesinde bulabilirsiniz. EURO 2024 ile ilgili Schengen vizesi başvurusu için ayrı bilgi formları mevcuttur.
  • Randevular, harici hizmet sağlayıcısı iDATA’nın randevu bekleme listesindeki kayıtların sırasına göre atanacaktır.
  • Randevu kaydı ücretsizdir ancak vize başvurusunun yapılabilmesi için randevunun onaylanması için 1.000,00 TL tutarında (hizmet ücretinin bir kısmı) bir ön ödeme yapılması gerekmektedir.
  • Randevu almak için aracı bir şirkete başvurmanıza gerek yoktur.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte, Schengen vizesi başvuru sürecinin daha düzenli ve etkili hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu