Yurtdışı TurizmYaz TurizmiYurtiçi Turizm

Alman Sigorta Fonundan Otellere Şok Suçlama: Kabul Edilemez!

Alman Seyahat Sigortası Fonu (DRSF), FTI müşterilerinin otellerde zorla tutulduğunu açıkladı.

Alman Seyahat Sigortası Fonu (DRSF), iflas başvurusunda bulunan FTI’ın müşterilerinin zorla otel odalarında tutulduğunu ve otelden çıkmalarına izin verilmediğini açıkladı. 3 Haziran’da iflas eden ve tüm operasyonlarını durduran FTI, on binlerce müşterisini yurt dışında mağdur bıraktı.

FTI’ın İflasının Ardından Gelen Sorunlar

FTI ve bağlı şirketi Big Xtra ile tatile çıkan 65 bin müşterinin evlerine döndüğü bildirildi. Ancak, 10 Haziran itibariyle hala 15 bin müşteri yurt dışında tatilde bulunuyor.

DRSF’nin Açıklamaları

DRSF Genel Müdürü Ali Arnaout, bazı otel işletmecilerinin FTI müşterilerini ödeme yapmaya zorlamak amacıyla otellerde zorla tuttuklarını belirtti. Arnaout, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Lokal işletmelerin içinde bulunduğu ekonomik zorlukları anlamakla beraber, gezginlere bu şekilde davranmak ve bu süreçte sınırları aşmak kesinlikle kabul edilemez. Bu tip durumların yaşanmaması için gezginlere ve otelcilere mali güvence vermiştik.”

DRSF, müşterilerine ve otelcilere mali güvence sağlamış olmasına rağmen, bazı otellerin müşterileri zorla tutarak ödeme yapmaya zorlaması kabul edilemez bir durum olarak nitelendirildi. Arnaout, bu tür davranışların turizm sektörüne zarar verdiğini ve derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu