Yurtdışı Turizm

İspanya Turizm Gelirinde Rekor Kırdı

İspanya’nın Nisan ayında ve yılın ilk dört ayında elde ettiği turizm geliri açıklandı. Rakamlar, tarihin en yüksek turizm gelirine işaret ediyor.

2024 yılının ilk ayında aldığı turist sayısını yüzde 14,5 artırarak 24 milyona çıkaran İspanya, turizm gelirinde de tarihi bir rekora imza attı.

Nisan Ayı Turizm Geliri 9,5 Milyar Euroyu Aştı

2024 yılının Nisan ayında İspanya’nın turizmden elde ettiği gelir, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 13,1 artışla 9 milyar 565 milyon euro olarak gerçekleşti. Ana kaynak pazarlar arasında İspanya’ya en fazla turizm geliri bırakan ülke 1 milyar 598 milyon euro ile Birleşik Krallık olurken, onu 1 milyar 405 milyon euro ile Almanya, 872 milyon euro ile Fransa ve 373 milyon euro ile İtalya takip etti.

Dört Aylık Gelir 31,5 Milyar Euro

Ocak-Nisan arasındaki dört aylık dönemde İspanya’nın elde ettiği turizm geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,6 artarak 31 milyar 513 milyon euroya ulaştı. İspanya, turizmdeki en iyi yılı olan 2019’un ilk dört ayında 22,5 milyar euro turizm geliri elde etmişti.

Turist Başına Gecelik ve Ortalama Harcama

Nisan ayında İspanya’da turist başına ortalama harcama yüzde 5,4 artarak 183 euroya yükselirken, turist başına ortalama harcama yüzde 4,4 artarak 1.221 euro oldu.

İspanya, turizmde hem ziyaretçi sayısı hem de gelir açısından rekorlar kırmaya devam ediyor, bu da ülkenin turizm sektöründeki güçlü performansını ortaya koyuyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu