Yurtdışı Turizm

Mısır 2024 yılında ne kadar Rus turist hedefliyor?

Mısır, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının turizm üzerindeki olumsuz etkilerine rağmen Rusya turizm pazarından umutlu.

Mısır Turizm Otoritesi (ETA) Başkanı Emir El Kadı, ülke turizminin 2024 beklentilerine ve yılın ilk çeyreğindeki performansına ilişkin Rus Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) bülteninde açıklamalarda bulundu.

Emir El Kadı, 2023 yılında Rusya’dan 1 milyon 414 bin ziyaretçi aldıklarını belirterek, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ülke turizmini büyük ölçüde etkilemediğini vurguladı. El Kadı, “2023 turist hedefimiz 15 milyondu. Gerçekleşen rakam ise 14,9 milyon oldu. Rus ziyaretçi hedefimiz ise 1,5 milyondu ve 1 milyon 414 bin olarak gerçekleşti.” şeklinde konuştu.

El Kadı, 2024 yılının 1 Ocak – 15 Mart tarihleri arasındaki dönemde 258 bin 600 Rus misafir ağırladıklarını aktarırken, geçen yılın aynı döneminde bu rakamın 259 bin olduğunu belirtti. El Kadı, “Rus tur operatörleri, şirketlerin durumuna göre değişmekle birlikte, Mısır’a getirecekleri ziyaretçi sayısını yüzde 10-15 artırmayı planlıyorlar. Jeopolitik durumda bir değişiklik olmazsa, bu yıl 1,7-1,8 milyon Rus turisti ülkemizde ağırlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu