Yurtdışı Turizm

Türk vatandaşlarının Yunan Adaları’na girişinde vize ücreti artışı

Yunanistan, Türk vatandaşlarının Yunan Adaları’na girişinde kapıda vize uygulamasını başlatarak 60 euro karşılığında vize ücreti talep etmeye başladı. Ancak feribot firmaları ve Yunanistan tarafının ek ücret talepleriyle birlikte giriş maliyetinin 90 euroya kadar çıktığı ifade ediliyor.

30 Mart’ta İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adaları için başlayan uygulamanın, İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) adaları için de yakın zamanda geçerli olacağı duyuruldu.

Vize ücreti olarak belirlenen 60 euroya ek olarak, feribot firmaları ve Yunan tarafının talep ettiği ekstra ücretlerle birlikte Yunan adalarına giriş maliyetinin 90 euroya kadar yükseldiği belirtiliyor.

Hürriyet’in haberine göre, adaya gitmek için ödenen 60 euro vize ücreti yanında, aracı firmalara evraklarınızı teslim etmek için ek bedeller ödenmesi gerekiyor. Yunan tarafı, evrakların önceden aracı firmalara teslim edilmesini şart koşuyor ve bu da hizmet bedeli adı altında ek ücretler ödenmesine neden oluyor. Bazı bölgelerde ise evrak işlemleri için 30 euro gibi yüksek ücretler talep ediliyor.

İşlemler genellikle feribot firmaları aracılığıyla veya belirli acentelerle yapılıyor. Ancak çoğu feribot firması ek hizmet bedeli olarak 20 euro talep ediyor ve bu ücretlerin ödenmemesi durumunda evrak işlemleri yapılmıyor. Ayrıca gidilecek adaya göre 35-80 euro arası feribot ücreti de maliyete ekleniyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu