Yurtdışı Turizm

Elite World Grubu, Fildişi Sahili’nde Yeni Bir Otel Açıyor

Elite World Hotels & Resorts, büyüme stratejisi kapsamında franchise iş modeliyle Fildişi Sahili Cumhuriyeti’nde ilk yurt dışı otelini açmak için adım attı. Batı Afrika’nın ilk Türk oteli olacak Elite World Grand Yamoussoukro, 2026 Haziran’ında misafirlerini ağırlamaya başlayacak.

Türkiye’nin önde gelen otel zincirlerinden Elite World Hotels & Resorts, yurtdışındaki ilk otelini Fildişi Sahili Cumhuriyeti’nde açmaya hazırlanıyor. 50 yıla yaklaşan deneyimini franchise iş modeliyle genişletmeyi hedefleyen Elite World, Batı Afrika’daki ilk adımını attı. Elite World Grand Yamoussoukro’nun imza töreni; Fildişi Sahili Cumhuriyeti Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Prof. Kouakou Kouadio Clément, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Yardımcısı Dr. Jean-Marie Atta Kouacou, Elite World Hotels & Resorts CEO’su Orkun Petekçi ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.

Elite World Grand Yamoussoukro, 300 odasıyla lüks kategoride hizmet verecek ve Elite World zincirinin 8 markasından biri olacak. Otel, 2 alakart restoran, 1 açık büfe restoran, 1 casino, lobi bar, kongre merkezi, açık ve kapalı havuz, spa merkezi, aqua park gibi birçok imkan sunacak. Ayrıca, şehrin en büyük kongre merkezi ve 3 bin 500 kişilik bir oditoryuma ev sahipliği yapacak.

Elite World Grand Yamoussoukro’nun inşaatına 6 ay içinde başlanacak ve 2026 Haziran’ında ilk müşterilerini ağırlaması hedefleniyor. Otel, Türk mutfağı ve markalarını da bünyesinde barındırarak bölgede fark yaratacak.

Elite World Hotels & Resorts Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Emel Elik Bezaroğlu, Elite World’un Afrika’daki ilk otelinin hayata geçirilecek olmasının heyecanını ve bu adımın büyüme stratejilerine uygun olduğunu belirtti.

Elite World Hotels & Resorts CEO’su Orkun Petekçi ise 2024’ün, şirket için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, yurt dışındaki ilk otel projelerinin Elite World’un küresel hizmet standartlarını başka kıtalarda da yaygınlaştıracağını vurguladı. Petekçi ayrıca, hem yurt içinde hem de yurt dışında yeni otel projeleri üzerinde çalıştıklarını ve 2030 yılına kadar 50 otele ulaşma hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu