Yurtiçi TurizmOtel Haberleri

İstanbul’da Yüksek Bedelli Otel İnşaatı İhalesi

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde, 6.793 metrekarelik arazi için 739 milyon TL muhammen bedelle otel yapım ve onarım ihalesi düzenleniyor.

İstanbul Vakıflar 2. Genel Müdürlüğü, Ataşehir ilçesi Yenisahra Mahallesi’nde bulunan 6.793 metrekarelik arazi üzerine yapım ve onarım karşılığı 27 yıl boyunca kiralanacak 5 yıldızlı otel projesi için ihale açıyor.

Toplam 9 katlı olan otel projesi için 739 milyon 375 bin TL muhammen bedel belirlenirken, bu bedel inşaatın 4 yıllık süreci boyunca ödenecek kira bedelini içeriyor.

İlk yılın aylık kirası 235 bin TL olarak belirlenirken, 2. yıldan 4. yıla kadar her yıl için aylık kira bedeli bir önceki yılın kira bedeline TÜFE (Oniki Aylık Ortalamalara Göre Değişim Oranı esas alınarak) oranında artırılacak.

5.yılın aylık kira bedeli ise 2 milyon 350 bin TL olacak ve bu bedel önceki 4 yılın TÜFE oranına göre artırılacak. 6. yıldan başlayarak her yılın aylık kira bedeli, bir önceki yılın kira bedeli TÜFE oranında artırılacak.

Otel yapımı ve inşaatı için düzenlenecek kiralama ihalesi kapalı teklif usulüyle 23 Mayıs 2024 tarihinde saat 11.00’de Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının 1. katında gerçekleştirilecek.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu