Yaz Turizmi

65 Bin Müşteri FTI’ın İflasına Tatilde Yakalandı

Alman Seyahat Sigortası Fonu (DRSF), Avrupa’nın üçüncü büyük seyahat grubu FTI’ın iflasıyla ortaya çıkan krizi yönetmeye çalışıyor. Şu anda fonda yaklaşık 750 milyon euro olduğu belirtilirken, FTI’ın seyahatte olan müşteri sayısının ise 65 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

DRSF’nin Kriz Yönetimi

DRSF başkanları Ali Arnaout ve Stefan Mees, bir yandan FTI’ın müşterilerinin parasının geri ödenmesini güvence altına almak için çalışırken diğer yandan tatilde olan müşterilerin evlerine dönebilmesi için neredeyse tüm hava yolu şirketleri ile anlaşmalar imzaladı. Şirketin 10 Haziran’a kadar olan seyahatleri gerçekleşirken, bu tarihten sonrakiler iptal edildi.

65 Bin Kişi Tatilde, Fonda 750 Milyon Euro

Fonda ne kadar para olduğu konusunda DRSF sessiz kalsa da, projeksiyonlara göre 2021 yılında kurulan fonun kasasında 750 milyon euro civarında para bulunuyor. FTI’ın tatilde veya seyahatte olan müşteri sayısının ise 65 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Belirsizliğin Sonlandırılması Gerekiyor

Turizm sektörü bu konunun hızlı bir şekilde çözülmesini bekliyor. Alman Seyahat Birliği Başkanı Norbert Fiebig, hem DRSF yönetimine hem de FTI’a bu konuyu kısa sürede çözme çağrısı yaptı. Fiebig, “Belirsizliğin ve tatminsizliğin bir an önce ortadan kaldırılması gerekir.” dedi.

Şu anda seyahat acenteleri ve müşteriler açısından en önemli sorunlardan biri, 10 Haziran sonrası için satılmış veya satın alınmış FTI paket tatillerinin akıbetinin ne olacağı. Bu nedenle, 10 Haziran sonrasına ait rezervasyonlar için belirsizlik söz konusu.

İptal Edenlere Uyarı

Fon yöneticisi Stefan Mees, ileri tarihli rezervasyonların iptalinde acele edilmemesi konusunda müşterileri ve seyahat acentelerini uyardı. İkinci bir seyahat rezervasyonu yapan müşteriler, iki seyahat sözleşmesine sahip olacakları için kayıp yaşayabilirler.

Otellerin FTI’dan Alacak Talepleri

FTI’ın iflasının getirdiği bir diğer sorun ise, otellerin FTI’dan parayı alamadıklarını belirterek halihazırda tatilde olan müşterilerden para istemeleri. Alman Seyahat Birliği, bunun şu anda birkaç bireysel vakada yaşandığını belirtti.

Ali Arnaout, FTI ile sözleşmesi olan otellerin taleplerinin DMC’nin maliyet beyanıyla alındığını ve kanıtlanan beyanlara göre otellere ödeme yapılacağını ifade etti.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu