Yurtdışı TurizmYaz TurizmiYurtiçi Turizm

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’dan FTI Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, iflas eden Alman tur operatörü FTI’a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, Türkiye’de tatilde olan misafirlerin herhangi bir sorun yaşamadığını belirterek, 7 milyon Alman ziyaretçi hedefinin tutturulacağını ifade etti.

Türkiye Kültür Yolu Festivali Açılışı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 8-16 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin açılışına katılmak üzere Samsun’da bulundu. Festivalin açılışında, iflas eden FTI’a ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

FTI İflası ve Misafirlerin Durumu

Ersoy, iflas nedeniyle misafirlerin mağduriyet yaşamadığını vurguladı ve FTI’ın aldığı 400 bin ileri tarihli rezervasyonun büyük oranda Türkiye’ye yönlendirileceğini belirtti. Bu konuda tur operatörleri ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade etti. Ayrıca, FTI ile Türkiye’deki oteller arasında süren mutabakat sürecinin devam ettiğini ve FTI’ın otellerden alacağı paranın borcundan fazla olduğunu açıkladı.

Bakan Ersoy’un Açıklamalarından Satır Başları

Ersoy, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Son olarak turizm gündemini meşgul eden önemli bir konuya değinmek istiyorum. Almanya’nın en büyük tur operatörlerinden biri olan FTI grubu 4 Haziran itibari ile operasyonlarını dünya genelinde durdurma kararı aldı. Bakanlığımızca bir kriz masası oluşturduk. İlk olarak, ülkemizde tatilde bulunan 25 binden fazla FTI misafirinin dönüşlerini, mağduriyet yaşanmadan ve sorunsuz bir şekilde organize ettik. Bu süreçte FTI Türkiye çalışanlarına, konaklama tesislerine, transfer şirketlerine, hava yolu firmalarına ve kamu görevlilerine teşekkür ederim.

İleriye dönük 400 bin ziyaretçi rezervasyonunun minimum iptalle tekrar ülkemize yönlendirilmesi için çalışmalar yaptık. Almanya’nın önde gelen tur operatörleri ile görüşmelerimizi tamamladık. Almanya genelinde yoğun ve uzun süreli bir tanıtım kampanyası başlattık. Aldığımız bilgilere göre, FTI misafirlerinin ileriye dönük Türkiye rezervasyonları büyük oranda gerçekleşmekte.

Firma yetkilileri, Türkiye genelinde işletmelerden alacaklarının, işletmelere olan borçlarından çok daha fazla olduğunu beyan etmektedirler. Bu konudaki mutabakat süreci devam etmektedir.

Sonuç olarak, tatilde yakalanan misafirlerin seyahat süreçlerinin diğer ülkelere nazaran sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi ve tur operatörleri ile başlattığımız yeni kampanyanın olumlu etkisi ile süreci Türkiye olarak az kayıpla kapatacağımızı ve sezon başında belirlediğimiz 7 milyon Alman ziyaretçi hedefini yakalayacağımızı öngörüyoruz.”

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu