Yurtiçi TurizmYaz TurizmiYurtdışı Turizm

Rekabet Kurumundan Google’a ‘Fiyat Karşılaştırma’ Cezası

Rekabet Kurumu, Google’a konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetleri pazarındaki rekabeti bozduğu gerekçesiyle para cezası verdi.

Soruşturmanın Detayları

Rekabet Kurumu, 2021 yılında başlattığı soruşturma sonucunda, Google’ın kendi yerel arama (Local Unit) ve konaklama fiyatı karşılaştırma (Google Hotel Ads – GHA) hizmetlerinde genel arama sonuç sayfasında rakiplerine göre avantaj sağladığını tespit etti. Google’ın, rakip yerel arama sitelerinin Local Unit’e erişimini zorlaştırdığı ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetleri pazarındaki rekabeti bozduğu belirtildi.

Para Cezası ve Yükümlülükler

Google’ın rekabeti bozucu faaliyetlerinin tespit edilmesi üzerine, şirketin yükümlülüklerini yerine getirene kadar günlük gelirlerinin on binde 5’i oranında para cezası ödemesine karar verildi. Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Google’a, 15 Nisan tarihi itibarıyla başlamak ve bu yükümlülüklerin yerine getirilmesine kadar yürütülmek üzere, 2023 yılı gayri safi gelirlerinin her gün için on binde beşi oranında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.”

Sonuç ve İleriye Dönük Adımlar

Rekabet Kurumu’nun bu kararı, dijital pazarlarda adil rekabetin sağlanması ve büyük teknoloji şirketlerinin hakimiyetinin denetlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Google’ın bu cezaya nasıl yanıt vereceği ve yükümlülüklerini nasıl yerine getireceği ise merakla bekleniyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu