Yaz TurizmiYurtdışı TurizmYurtiçi Turizm

TatilBudur Açıkladı: Bayram Tatiline Talepte Büyük Artış

TatilBudur, Kurban Bayramı tatili için yapılan rezervasyonlarda büyük bir artış yaşandığını duyurdu. Şirketin CEO’su Onur Otruş, geçen yıl bayram dönemine kıyasla bu yıl yüzde 59 oranında daha fazla talep aldıklarını belirtti. Alanya, tatilciler arasında en çok tercih edilen destinasyon olarak öne çıkıyor.

Erken Başlayan Tatil Planlamaları

TatilBudur, 16 Haziran’da başlayacak olan Kurban Bayramı özelinde yapılan rezervasyonları değerlendirdi. Otruş, tatil planlamalarının bu sene yaklaşık 2 ay önceden başladığını ve bayram tatili süresinin kısa olması nedeniyle konaklama gün sayısının genellikle 4-5 gün olarak tercih edildiğini ifade etti. Otruş, “Kurban Bayramı rezervasyonlarını 2023 yılı ile karşılaştırdığımızda, 2024 yılında yüzde 59 oranında daha fazla talep olduğunu görüyoruz. Bu sene Kurban Bayramı için tatil yeri arayışı erken başladı. Tatilseverler, ortalama 35-40 gün önceden detaylı araştırma yaparak rezervasyonlarını tamamladılar,” dedi.

Antalya Yine İlk Sırada

TatilBudur’un verilerine göre, tatilciler bu sene de Ege ve Akdeniz bölgelerini tercih ediyor. En popüler destinasyon yüzde 19,73 oranıyla Alanya oldu. Onu yüzde 18,40 ile Side, yüzde 16,28 ile Kemer takip ediyor. Bodrum ise tatilcilerin tercihleri arasında 4. sırada yer alıyor. Antalya’daki tatil beldelerinin bu sene de büyük ilgi gördüğünü belirten Otruş, tatilcilerin özellikle her şey dahil konseptindeki tesisleri tercih ettiğini vurguladı.

Tatilcilerin Tercihleri

Otruş, tatilcilerin erken rezervasyon yaparak hem daha uygun fiyatlardan faydalandıklarını hem de istedikleri otellerde yer bulma konusunda avantaj sağladıklarını ifade etti. TatilBudur’un sağladığı veriler, tatilcilerin bu yıl da yoğun ilgi gösterdiği Alanya, Side ve Kemer gibi destinasyonların, sundukları çeşitli aktiviteler ve kaliteli hizmetlerle öne çıktığını gösteriyor.

Artan Talep ve Gelecek Beklentileri

Artan talep ile birlikte, turizm sektöründe olumlu bir hareketlilik yaşandığını belirten Otruş, bayram tatili için yapılan erken rezervasyonların sektöre katkı sağladığını ve bu trendin gelecek dönemlerde de devam etmesini beklediklerini söyledi. “TatilBudur olarak, misafirlerimize en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz ve onların tatil deneyimlerini en üst seviyede yaşamalarını sağlayacağız,” dedi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu