Otel Haberleri

Türkiye, Avrupa’da Otel Projelerinde Dördüncü Sırada Yer Alıyor

Lodging Econometrics (LE) tarafından hazırlanan “Europe Hotel Construction Pipeline Trend Report Q2 2024” raporuna göre, 2026 yılına kadar Avrupa’da 1.100 yeni otelin açılması planlanıyor. Bu projeler arasında Türkiye, 117 yeni otel projesi ile Avrupa’da en çok otel açılması planlanan dördüncü ülke olarak öne çıkıyor.

Birleşik Krallık, 306 otel projesi ile lider konumdayken, Almanya 178 projeyle ikinci, Fransa ise 120 projeyle üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye ise toplamda 17.856 oda kapasitesine sahip 117 otel projesiyle bu ülkeleri takip ediyor.

Şehirler bazında incelendiğinde, İstanbul’da 50 yeni otel projesi hayata geçirilecek. Bu projelerin, Avrupa genelinde 2026 yılına kadar tamamlanması beklenen otel projelerinin yüzde 45’ini temsil ettiği belirtiliyor. Avrupa’da özellikle lüks segmentteki otel projeleri dikkat çekerken, bu segmentte 358 proje bulunuyor.

Rapora göre, Avrupa genelinde otel yenileme ve dönüşüm projeleri de hız kazanmış durumda. 2024’ün ilk yarısında Avrupa’da 128 yeni otel açıldı ve yılın geri kalanında 202 yeni otelin daha açılması planlanıyor.

Bu verilere göre, Türkiye’nin Avrupa otel projeleri pazarında önemli bir yer tuttuğu ve önümüzdeki yıllarda turizm sektöründe güçlü bir büyüme bekleniyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu