Yurtiçi Turizm

Şahinler Holding Başkanı Kemal Şahin: Akdeniz’de Lideriz

Şahinler Holding Başkanı Kemal Şahin, ITB Berlin’de gerçekleştirilen dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan etkinliğe katılarak, Avrupa pazarının Türkiye’ye olan ilgisinin Türkiye’yi Akdeniz çanağında birinciliğe taşıdığını belirtti. Şahin, “İspanya’yı geride bırakarak Akdeniz’de lider olduk. Bu bölgede hakimiyet bizde. Almanya pazarında da artış gözlemliyoruz. 2022 ve 2023’e göre büyüme sağladık ve bu sezon daha da büyüyeceğiz. Rusya pazarını tahmin etmek zor ancak Avrupa pazarının Türkiye’ye olan ilgisinin arttığını gözlemliyoruz. Turizm Bakanımızın belirlediği hedefi aşacağımıza inanıyorum. Yüzde 10’dan fazla büyüme hedefimiz var.” dedi.

Megasaray Hotels’in rezervasyonlarının olumlu seyrettiğini aktaran Kemal Şahin, “Şu anda doluluk oranımız yüzde 50’ye ulaştı. Hemen hemen yarıdan fazlasını sattık. Diğer sektör temsilcileriyle yaptığım görüşmelerde, satışların yüzde 30’lara kadar ulaştığını öğrendim. Eksiklik neredeyse yok denecek kadar az. Bu nedenle turizm sezonunun iyi geçeceğini düşünüyorum. Yatırımlarımıza devam etmek önemlidir çünkü turizmin net geliri bulunmaktadır. Geçen sezon 54 milyar dolar gelir elde ettik ve bu sezonun 60 milyar doları aşacağına inanıyorum. Özellikle ülkemiz ve hükümetimizin mevcut programı için döviz girişinin önemi büyüktür. Otelciler olarak bu alana daha fazla katkı sağlamalıyız. Krizleri bertaraf edeceğiz. Turizm gelirleri bu işin kilit noktasıdır.” şeklinde konuştu.

Yatırımlara devam edeceklerini açıklayan Kemal Şahin, “Frene basmayacağız. Kazandığımız paraları turizme yatıracağız. Son 2 yılda otel sayımızı 1’den 5’e çıkardık ve büyümeye devam edeceğiz. Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda fırsatları takip ediyoruz. Kaynakları ülkemize yönlendirmek ana hedefimizdir.” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu