Yurtiçi Turizm

Alltours: Türkiye’de Ege Bölgesi Satışlarında Patlama!

Alltours, 2023-24 kış ve 2024 yaz rezervasyonlarında çift haneli artışlar yaşadığını açıkladı ve en iyi performans gösteren üç destinasyonun Yunanistan, İspanya ve Türkiye olduğunu belirtti. Türkiye’deki Ege Bölgesi’ne yönelik satışlarda özellikle dikkat çekici bir artış yaşandı.

Şirketin 2022-23 mali yılında gelirleri bir önceki yıla kıyasla yüzde 7 artarak 2 milyar euroya ulaştı. FAVÖK’ü ise yüzde 21 artışla 71 milyon euroya çıktı. Alltours, yüzde 60 özsermaye oranı ile sağlam bir finansal pozisyonda olduğunu belirtti ve mevcut satışların geçen yıla kıyasla yüzde 11 arttığını vurguladı.

2024 yılı için hedefledikleri misafir sayısında yüzde 3, ciroda ise yüzde 6 büyümeyi hedeflediklerini açıklayan Alltours, şu ana kadar 2024 yılı hedefinin yüzde 60’ına ulaştığını duyurdu.

Yunanistan, İspanya ve Türkiye’nin başı çektiği 2024 satışlarında, Türkiye’nin Ege destinasyonlarına yönelik büyük bir artış yaşandı. Şirket, Türkiye’deki hizmet sektöründeki gelişmiş alt yapı ve uygun fiyatlı iyi ürünlerin satışları artırdığını belirtti.

Alltours, Türkiye’deki programını genişletirken, Yunanistan için de en kapsamlı programını hazırladı. Girit, Rodos ve Kos adalarının en çok talep gören destinasyonlar olduğunu ve diğer küçük adaların da ilgi gördüğünü açıkladı. Ayrıca, Tunus ve Fas’ın da şirket için güçlü destinasyonlar olduğunu vurguladı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu