Yurtiçi Turizm

Rehberler yasa teklifine karşı 14 Şubat’ta Ankara’da toplanacak

TBMM’de bu hafta ele alınacak olan Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi, toplamda 14 maddeden oluşmaktadır.

Ancak, Türkçe rehberlikle ilgili maddeler, özellikle rehberlerin sadece müze ve ören yerlerinde görevlendirilmesini içerdiği için rehberler arasında büyük bir tepkiye neden olmuştur. Türkiye Rehberler Birliği (TUREB), bu kanun teklifine karşı çıkarak Türkiye genelindeki tüm rehber odalarını 14 Şubat’ta Ankara’da bir araya gelmeye çağırmıştır. TUREB’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Gündemdeki yasa tasarısı ile ilgili görüş, istek ve taleplerimizi açıklamak amacıyla, yeri ve saati daha sonra duyurulmak üzere odalarımızı ve meslektaşlarımızı 14 Şubat 2024 Çarşamba tarihinde Ankara’ya davet ediyoruz.” ifadelerine yer verilmiştir.

İstanbul Rehberler Odası Yönetim Kurulu da sosyal medya hesapları üzerinden “Mesleğimize sahip çıkmak için biz de 14 Şubat Çarşamba günü Ankara’da olacağız!” açıklamasını yaparak etkinliğe destek vermiştir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu