Yurtiçi Turizm

Kültür ve Turizm Bakanı İlham Verirken, ATSO Başkanı Endişelerini Dile Getiriyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Şubat ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 2024 yılında Antalya’nın ziyaretçi rekorunu bir kez daha kıracaklarına dair inancını dile getirirken, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı ise yüksek enflasyon, faiz ve döviz kurunun sektöre olan etkilerine dikkat çekti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, ATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çadır, AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu gibi önemli isimler katıldı.

“Antalya’da 2024 Yine Rekorlarla Dolu Olacak”

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 yılında Antalya’nın transfer yolcular dahil olmak üzere 16 milyon ziyaretçi ağırlayarak bir rekora imza attığını hatırlattı. 2024 yılı için beklentilerini paylaşan Ersoy, “2024, 17 milyondan fazla ziyaretçi ile tekrar rekor kıracağımız bir yıl olacak. İlk verileri göz önünde bulundurarak söyleyebilirim ki, Ocak ayı verileri açıklandı ve Şubat ayının da oldukça olumlu geçtiğini görüyoruz. 2024’ü, belirlediğimiz hedefin de üzerine çıkarak tamamlayacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Enflasyon ve Yüksek Faiz Sektörü Olumsuz Etkiliyor”

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ise konuşmasında yüksek enflasyona vurgu yaptı. Türkiye ekonomisinin en önemli sorununun enflasyon olduğunu belirten Bahar, enflasyonun düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca yüksek faiz ve döviz kurlarının başta turizm sektörü olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkilediğini ve bu konuda gelen eleştiri ve şikayetlere dikkat çekti. Bahar, “Yüksek faiz, yatırım ve istihdam olanaklarımızı zayıflatıyor. Enflasyonun normal seviyelere gelmesi için, bu mücadeleyi destekleyici adımlardan ve şikayetlerden uzak durmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu