Yurtiçi Turizm

Setur, Bayram Tatilinde En Çok Tercih Edilen Destinasyonları Açıkladı

Koç Topluluğu’nun bir parçası olan Setur, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde hem yurt içi hem de yurt dışında en popüler destinasyonları açıkladı.

Bayram tatilini seyahat ederek geçirenlerin tercihleri, yurt içinde Akdeniz, Ege ve Kıbrıs sahilleri ile İstanbul’a yakın bölgeler olurken; yurt dışı tatillerde Avrupa ve Mısır en çok tercih edilen destinasyonlar olarak öne çıktı.

Bu yıl eğitim öğretim sezonunun ara tatiliyle denk gelmesi nedeniyle Ramazan Bayramı tatilinde yurt içinde Belek, Side, Kemer gibi Akdeniz bölgeleri, Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi Ege kıyıları ile Kıbrıs’ın kıyı otelleri ve İstanbul’a yakın Sapanca, Abant, Bolu, Afyon gibi bölgeler tercih edildi.

Özellikle deniz kenarındaki bölgelerdeki tatil satışlarında belirgin bir artış yaşandı. Geçen yıla göre tatil otelleri ve Kıbrıs otellerinde ciddi bir artış kaydedildi.

Yurt dışında ise Avrupa seyahatleri ön plandaydı. Balkanlar, İtalya, Benelüks ve İspanya turları tatil severlerin en çok tercih ettiği rotalar arasındaydı. Asya’da Dubai, Tayland, Bali ve Japonya yüksek talep görürken, en büyük talep artışı Afrika’da özellikle Mısır’a oldu. Yurt dışı gemi turlarında ise Akdeniz bölgesi ve Yunan adaları tatil severler tarafından tercih edildi; Akdeniz cruise turları ise %100 doluluk oranına ulaştı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu