Havayolları

Avrupa’da Yaz Sezonunda Uçak Bileti Fiyatlarında %10 Artış Bekleniyor

Avrupa’nın yaz sezonunda uçak biletlerinin %10 oranında artabileceği uyarısında bulunuldu. Ryanair, Boeing ve Airbus uçaklarında yaşanan sorunlar nedeniyle yüksek yaz sezonunda uçak biletlerinde artış yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. Pandemi döneminde bastırılmış talebin sınırlı kapasiteye karşılandığı ve geçen yılki fiyat artışlarının üzerine çıkabileceği belirtildi.

Ryanair CEO’su Michael O’Leary, bu yaz teslim edilmesi planlanan Boeing Max 737-8200’e göre oluşturulan 2024 yaz programının yeniden düzenlenebileceğini ifade etti. ABD’li uçak üreticisi Boeing’in kalite kontrol sorunlarının uçak teslimatlarında sorunlara yol açtığı bildirildi.

O’Leary, “2024 yaz programımız, teslim edilmesi planlanan 50 uçağa göre şekillendirildi. Eğer mart sonu itibarıyla bunların yalnızca 40-45 tanesi teslim alınmışsa, günlük uçuşlarda bazı kesintilere gidilebilir. Büyüme potansiyelimiz kısıtlanacak ve bu da Avrupa genelinde uçak bilet fiyatlarının yükselmesine neden olacak” dedi.

Geçen yıl uçak bilet fiyatlarının %17 arttığını ancak bu yıl için %5 ila %10 arasında bir artış öngördüklerini belirten O’Leary, Airbus A320 uçaklarındaki Pratt & Whitney motorlarındaki sorunlar nedeniyle fiyatların daha da artabileceğine dikkat çekti. Bu durumda Wizz Air ve Lufthansa gibi havayolu şirketlerinin bazı uçaklarını yerde tutmak zorunda kalabileceğini belirtti. A320’nin Avrupa’da büyük bir pazar payına sahip olduğunu vurguladı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu