Yurtdışı TurizmYurtiçi Turizm

TUI Grubu otel hedefini 600’ye yükseltti

TUI Grubu, 2023 sonu itibariyle 12 farklı marka altında 424 otel işletirken, bu rakamı 600’ye çıkarma hedefini duyurdu.

Dünyanın lider seyahat grubu TUI, konaklama sektöründeki etkisini genişletmeyi amaçlıyor. Riu’dan Robinson’a, TUI Blue’dan Magic Life’a kadar 12 farklı marka altında 424 otel işleten şirket, 600 otele ulaşma hedefini açıkladı. 2023 yılında portföyüne 41 yeni otel ekleyen TUI, bu yıl için ise 11 otel üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

TUI Grubu’nun Tatil Deneyimlerinden, Grup Stratejilerine ve Birleşme ile Satın Almalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Peter Krueger, otelcilik alanının stratejik bir büyüme fırsatı sunduğunu belirtti. Krueger, şirketin otelcilik biriminin faiz, amortisman ve vergi öncesi gelirinin 649 milyon euro olduğunu ifade etti. Krueger, “Orta vadede otel sayımızı 600’e çıkarmayı hedefliyoruz. 2023 yılında sadece portföyümüze 41 yeni otel ekledik. Bu mali yıl için ise 11 otel şimdiden finalize oldu. Bu yatırımlar kendi yatırımlarımız, partnerlerimizin yatırımları, işletme ve franchise yatırımları arasında yer alıyor” dedi.

Ayrıca, TUI’nin Hansainvest ile kurduğu otel yatırım fonunun faaliyet göstermeye başladığını ve şimdiden iki otel satın aldığını belirten Krueger, bu otellerin Zanzibar’daki The Mora ve Cape Verde’deki Robinson Club olduğunu söyledi. Krueger, fonun gelecekteki otel satın almaları için sermaye birikimine sahip olduğunu da ekledi.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu