Yurtdışı Turizm

İspanya Turizm Müdürü: Türkiye’nin Potansiyelini Takdir Ediyoruz

İspanya’nın turizm tanıtım örgütü Turespana’nın Almanya müdürü Alvaro Blanco, Türkiye’nin turizm potansiyelini takdir ettiğini belirtti.

Turespana’nın Almanya müdürü, İspanya’nın 2023 turizm hedefleri, rekabetçi destinasyonlar, sürdürülebilir turizm ve Almanya pazarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İspanya’nın turizmde uzun süredir niteliğe önem verdiğini vurgulayan Blanco, ülkenin turizm geliri üzerine odaklandığını dile getirdi.

Alvaro Blanco, “Almanya’dan 10,8 milyon turist aldık” diyerek, İspanya’nın 2023 yılında yüzde 18,7 artışla 85,1 milyon ziyaretçi aldığını, Almanya’nın ise üçüncü büyük pazar olduğunu belirtti. Blanco, Fransa’dan 11,8 milyon, Birleşik Krallık’tan ise 17,3 milyon ziyaretçi aldıklarını hatırlattı.

İspanya’nın Almanya pazarındaki beklentilerine ilişkin Blanco, “TDA’nın seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin satışlarından elde ettiği veriler, geçen yılın aynı dönemine kıyasla olumlu bir eğilim gösteriyor. Bu yıl daha erken rezervasyonlar ve artan uçuş bağlantıları talebin yüksek olduğunu gösteriyor.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Pahalı olan tek destinasyon İspanya değil” diyen Blanco, artan maliyetler nedeniyle pek çok destinasyonun fiyatlarını artırdığını ifade etti. Türkiye gibi diğer destinasyonların da rekabetin bir parçası olduğunu söyleyen Blanco, Türkiye’nin geniş turizm olanaklarıyla önemli bir rakip olduğunu belirtti. Blanco, “Türkiye, turizmin her alanında rekabet edebilen büyük bir rakip. Deniz-kum-güneşten kayağa kadar her türlü turizm faaliyetine sahipler.” açıklamasını yaptı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu