Yurtdışı TurizmYurtiçi Turizm

Portekiz’in Algarve Bölgesi Avrupa’da En Ucuz Tatil Noktası Olarak Öne Çıkıyor: İşte Yeni Araştırmanın Detayları

Avrupa’da En Ucuz 40 Tatil Destinasyonu Belirlendi: Portekiz’in Algarve Bölgesi Başı Çekiyor!

İngiliz Post Office, Travel Money araştırması sonuçlarını açıkladı. 40 popüler tatil destinasyonundaki yiyecek, içecek, güneş kremi gibi turistik ürünlerin fiyatlarını değerlendiren araştırmaya göre, bu yılın en ekonomik tatil noktası Portekiz’in Algarve bölgesi oldu. Sözcü gazetesinin haberine göre, Algarve, genellikle yaz tatilleri için en uygun seçenek olarak bilinen Bulgaristan’ın Sunny Beach’i geride bıraktı.

Şarm El-Şeyh, Mısır’da ikinci sırada yer alırken, Türkiye’den Marmaris ve Yunanistan’dan Baf ise üçüncü ve dördüncü sıralarda kendine yer buldu. Uzun mesafe destinasyonlarında ise Vietnam’daki Hoi An birinci sırada yer aldı ve Güney Afrika’daki Cape Town ile Kenya’daki Mombasa onu takip etti.

Ancak, Kosta Rika’daki Tamarindo listenin en pahalı noktası olarak belirlendi ve New York ile Antigua’daki St John’s onu izledi.

Türk Lirası Değer Kaybına Rağmen Marmaris’te Fiyatlar Arttı

Türk lirasındaki değer kaybına rağmen, Marmaris’teki restoran ve barlarda fiyatlar, işletmelerin enflasyonla mücadele çabalarıyla birlikte iki katından fazla arttı.

Araştırma, tatil köyleri ve şehirlerindeki fiyatların, yurt dışı seyahat planları yapan tatilcilerin en önemli endişelerinden biri olduğunu gösterdi. Tatilcilerin yaklaşık yüzde 84’ü, rota seçerken yiyecek ve içecek gibi masrafların en belirleyici faktörlerden biri olduğunu belirtti.

Rapor ayrıca, 30 ülkedeki para birimlerinin büyük çoğunluğunun sterline karşı değer kaybettiğini ve bu durumun dünya genelinde, özellikle uzun mesafeli tatil noktalarında ve şehirlerinde fiyat düşüşlerine yol açtığını ortaya koydu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu