Havayolları

Almanya’dan Türkiye’ye Turizm Talebi Artıyor

Hava Yolu Şirketleri Kapasite ve Rotalarını Genişletiyor

Almanya’da Türkiye tatili talebinin hızla arttığı ve bu nedenle Sun Express, Corendon, Condor ve Mavi Gök Havayolları’nın önümüzdeki birkaç yıl için kapasite ve rota artışına gittiği belirtiliyor.

Türkiye’nin 2023 yılında 6,2 milyon Alman turisti ağırlamasının ardından, bu yaz dönemi için de erken rezervasyonlarda güçlü bir performans sergilediği aktarılıyor. Bu durum, tur operatörlerinin otel kontenjanlarını artırması ve hava yolu şirketlerinin tekliflerini genişletmesiyle destekleniyor.

SunExpress’in lider konumda olduğu Almanya tatil pazarında, şirket Türkiye’ye getirdiği yolcu sayısını korona öncesi dönemdeki seviyenin üzerine çıkarmayı hedefliyor. CEO Max Kownatzki, rezervasyon rakamlarının geçen yıla göre yüzde 23 arttığını ve şirketin Almanya’dan Türkiye’ye haftada toplam 634 uçuş gerçekleştirdiğini açıklıyor. SunExpress, gelecek yıl filosunu ikiye katlayarak büyüme stratejisini sürdürecek.

Eurowings’in de Türkiye’ye 25 noktadan uçuşlar düzenleyeceği belirtiliyor. Ayrıca Condor’un Almanya’nın 4 şehrinden Antalya’ya turist getireceği, Mavi Gök Hava Yolları’nın da Almanya ve Avusturya’dan Antalya kapasitesini yüzde 50 artırdığı ve haftada 45 uçuş gerçekleştireceği aktarılıyor.

Corendon Airlines ise 2024’ü konsolidasyon yılı olarak ilan ederek, gelecek yıldan itibaren yeniden sürdürülebilir büyüme sürecine gireceğini duyurdu.

Turkish Airlines ve diğer yerli hava yolu şirketlerinin de turist talebini karşılamak amacıyla tekliflerini genişlettikleri, yeni oyuncuların ise pazara katıldığı ifade ediliyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu