Havayolları

Finnair, Yolcularını Tartma Kararı Aldı

Finlandiya’nın önde gelen havayolu şirketi Finnair, bu yılın sonlarına doğru başlayacak olan alışılmadık bir uygulama ile ilgili duyuru yaptı. Havayolu taşımacılığında yeni bir dönemin kapılarını aralayan “yolcu tartma” uygulaması, başlangıçta gönüllülük esasına dayanacak.

Finnair Sözcüsü Kaisa Tikkanen, yaptığı açıklamada, ölçümlerin bu hafta Pazartesi günü Helsinki Havalimanı’nda başladığını ve şu ana kadar 500’den fazla gönüllü müşterinin tartıya katıldığını belirtti.

Havayolu şirketi, bir uçağın toplam ağırlığını hesaplamanın, yakıt, kayıtlı bagaj, kargo, uçak içi ikram, su tankları ve tabii ki müşterilerin ağırlığı gibi unsurları içeren faktörlerin uçuşları daha güvenli hale getirmenin bir parçası olduğunu ifade etti.

Yetkililer, daha büyük ölçekli tartımların bu yılın sonlarına doğru başlayacağını ve başlangıçta gönüllülük esasına dayanacağını söyledi. Ayrıca, tartım esnasında kişilerin seyahat sınıfı, cinsiyeti ve yaşı gibi faktörlerin de dikkate alınacağını vurguladı.

Finnair’in yer hizmetleri müdürü Satu Munnukka, yolcuların ağırlıklarının sadece tartıyı kullanan kişi tarafından görüleceği konusunda güvence verdi.

Finnair tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın amacının uçuş güvenliği sağlamak olduğu belirtilerek, yolcuların el bagajlarıyla birlikte ortalama ağırlıklarına ilişkin anonim verilerin toplanacağı ifade edildi. Her uçağın güvenli bir kalkış için belirlenmiş bir maksimum ağırlığı bulunduğu ve bu ağırlığın aşılamayacağı vurgulandı. Uçağın ağırlığı, yakıt, kayıtlı bagaj, kargo, uçak içi ikram, su tankları ve müşteri ağırlığı gibi faktörler Sivil Havacılık Otoritesi tarafından onaylanan ortalama ağırlıklar kullanılarak hesaplanacak.

Finnair, bu uygulamayı daha önce planlamış ancak pandemi ve diğer nedenlerden dolayı askıya almıştı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu