Yurtiçi Turizm

Antalya, 2024’ün İlk Dört Ayında Turist Rekorunu Kırdı

Antalya, 2024’ün ilk dört ayında ziyaretçi sayısında büyük bir artış yaşayarak rekor kırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, yılın ilk dört ayında yüzde 14.10’luk bir artışla 2 milyon 66 bin yabancı ziyaretçi ağırlayan Antalya, bu başarısını gösterdi.

Nisan ayında Antalya’yı ziyaret eden turist sayısı geçen yıla göre yüzde 4.86 artarak 1 milyon 61 bin 26’ya ulaştı. En fazla ziyaretçi sayısıyla Almanya birinci sırayı alırken, onu sırasıyla 194 bin ile Rusya ve 141 bin ile İngiltere takip etti.

Yılın ilk dört ayında Antalya’ya en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya 539 bin ziyaretçiyle birinci oldu. Rusya Federasyonu 366 bin ziyaretçiyle ikinci, İngiltere ise 266 bin ziyaretçiyle üçüncü sırada yer aldı.

Polonya, Hollanda, İran, Belçika, Ukrayna, Fransa ve Litvanya da İngiltere’nin ardından sırasıyla Antalya’ya en çok ziyaretçi gönderen ülkeler oldu. Ana pazar ülkelerden gelen turist sayısında ise geçen yıla göre Almanya’da yüzde 21, İngiltere’de yüzde 32, Polonya’da yüzde 30, İran’da yüzde 52, Belçika’da yüzde 42, Ukrayna’da yüzde 51 ve Fransa’da yüzde 52 oranında artış yaşandı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu