Yurtiçi Turizm

Türkiye Otellerinde Haziran Ayı Fiyatlarında Değişiklikler

Rusya Tur Operatörleri Birliği, Türkiye’deki otellerin Haziran ayı fiyatlarıyla ilgili değişiklikleri açıkladı.

ATOR’un analizine göre, Mart ayında Türk otelleri yaz sezonu için fiyat politikalarını belirlemeye devam ediyor. Bazı oteller, doluluk oranlarına bağlı olarak Haziran ayı fiyatlarını artırırken, bazıları ise düşürdü.

ATOR’un verilerine göre, neredeyse tüm Türk otellerinde euro cinsinden fiyatlar ya geçen yılın seviyesinde ya da onun altında seyrediyor.

Örneğin, Mart ayında satılan bir 4 yıldızlı otel için Antalya turu, 2023 yılına göre %11,8 daha ucuzken, bazı 4 yıldızlı otellerde ise fiyatlar %26,3 arttı.

5 yıldızlı otellerde ise durum farklılık gösteriyor. Mart ayında satılan bir 5 yıldızlı Antalya turu, önceki yıla göre %28 daha pahalıyken, Muğla turlarında %22,4’lük bir düşüş görülüyor.

Bu düşüşlerde Türkiye’ye ulaşım maliyetlerindeki azalmanın da etkisi olduğu düşünülüyor. Ancak tur operatörleri, otel fiyatlarının hala belirleyici olduğunu vurguluyor.

Ayrıca, Mart ayında Türk otellerinin farklı fiyat seviyelerini test ederek yaz sezonu fiyatlarında değişkenlik gösterdiği belirtiliyor.

Türkiye tur fiyatlarının geleceği ise otel sahiplerinin erken rezervasyonlardan memnun olup olmadığına, euro/ruble kuru değişikliklerine ve rezervasyon talebine bağlı olarak belirlenecek.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu