Havayolları

Avrupa’daki Uçuş Yasaklarından Etkilenen Southwind, Kontenjanları Diğer Havayolu Şirketlerine Devrediyor

Alman ve İngiliz tur operatörleri, Avrupa Birliği’nin keyfi bir şekilde uçuş yasağı getirdiği Southwind’deki kontenjanlarını başka hava yollarına taşıyor.

Antalya merkezli Southwind Hava Yolları’nın Avrupa’ya uçması ve Avrupa hava sahasını kullanması, ‘Rusya ile bağlantılı’ olduğu iddia edilerek Avrupa Birliği tarafından durdurulmuştu. Ancak Southwind Hava Yolları, alınan karara sert tepki göstermiş ve kararın temelsiz olduğunu ifade etmişti.

Bu yasağın ardından harekete geçen tur operatörleri, Southwind’deki kontenjanlarını başka hava yolu şirketlerine aktarmaya başladı. Örneğin, Alman iş ve turizm dergisi fvw’ye göre, Schauinsland Reisen ve FTI gibi operatörler, Southwind ile yapılan anlaşmalardaki kontenjanlarını diğer havayolu şirketlerine kaydırdılar.

Diğer yandan, Southwind, Paskalya dönemindeki taahhütlerini yerine getirebilmek için Tailwind ve Corendon’dan uçak kiraladı. Ayrıca, İngiltere’de kurulan tur operatörü Holiday Best de yolcularını diğer partner hava yolu şirketlerine aktaracaklarını açıkladı.

Southwind Havayolları’nın CEO’su Şükrü Can, Avrupa Birliği’nin yasağının yasal bir dayanağı olmadığını belirterek, yasal sürecin başlatıldığını söyledi. Can ayrıca, Southwind’in Ağustos 2022’den bu yana 400 binden fazla yolcuyu Avrupa’ya sorunsuz bir şekilde taşıdığını ve 2024 için Almanya pazarına tahsis edilen koltukların önemli bir bölümünün satıldığını vurguladı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu