Yurtiçi Turizm

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Mavi Bayrakların Korunması Turizmin Geleceği İçin Öncelikli

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Ersoy, turizmde rekorların kırıldığı bir yılın ardından, kıyılardaki mavi bayrakların korunmasının öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı. “Eğer biz mavi bayrağımızı kaybedersek, turizmi kaybederiz, turizmi kaybedersek şehri kaybederiz. Bu sorumluluğu Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak biz üzerimize aldık ve yatırımlarımızı sorgulamadan yapmaya başladık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ersoy, turizmdeki başarıyı rakamlarla da destekledi. 2022’de 51,3 milyon olan ziyaretçi sayısının 2023’te yüzde 10 artışla 56,7 milyona yükseldiğini ve turizm gelirinde de yüzde 17’lik bir artış yaşandığını belirtti. Ayrıca, turizmi geliştirmek adına dijital medyada tanıtıma ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, bu konuda elde ettikleri başarıları paylaştı.

Bakan Ersoy, kültür turizminin önemine de değinerek Türkiye’nin kültürel mirasının korunması ve turizme kazandırılması adına önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Antalya’yı merkeze alan “Türk Arkeoloji Tarihinin Altın Çağı – Geleceğe Miras Projesi” kapsamında arkeolojik çalışma sayısını artırdıklarını ve bu çalışmaların 12 ay boyunca devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yeniden yapılacağı müjdesini verdi.

Turizmin sürdürülebilirliği için önemli adımlar attıklarını belirten Ersoy, sürdürülebilir turizm sertifika programı ile ilgili detayları paylaştı. Ayrıca, Antalya Havalimanı’ndaki kapasite genişletme çalışmalarının devam ettiğini ve bu sayede yolcu hizmet kapasitesinin iki katına çıkarılacağını söyledi.

Son olarak, Antalya’nın sadece deniz, kum ve güneş turizmiyle sınırlı kalmaması gerektiğine vurgu yapan Ersoy, sanatsal faaliyetlerin önemine dikkat çekti ve şehrin bu alandaki eksikliklerini giderme çağrısında bulundu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu