Yurtiçi Turizm

Kapadokya’da Balonlar Çöp Yığınlarının Üzerinde Uçuyor

Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden Kapadokya’da, gelişi güzel dökülen çöp ve molozlar hem çirkin bir görüntü oluşturuyor hem de ziyaretçilerin tepkisine neden oluyor.

UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya’da ortaya çıkan bu görüntüler, hem turizmcileri hem de bölgeyi ziyaret edip balon turuna çıkan turistleri rahatsız ediyor.

Kapadokya Alan Başkanlığı’na Eleştiriler

Bölgenin korunması ve planlı gelişimi için tam yetkili bir kurum olan Kapadokya Alan Başkanlığı bulunmasına rağmen, Kapadokya bu çirkin görüntülerden kurtulamıyor. Turizmciler, balon uçuşları, ATV turları, at ve safari gibi birçok konuda ciddi yaptırımlar uygulayan Kapadokya Alan Başkanlığı’nın, peri bacaları arasına ve vadilere dökülen çöp ve molozlara sessiz kaldığını ifade ediyor.

Turizmcilerin Tepkisi

Bölge turizmcilerinden Yavuz Ayhan, çevreye atılan pisliklerin turistlerin en büyük şikayet konusu olduğunu belirtti. Ayhan, “Kapadokya’ya gelen turistlerin ve misafirlerin bana en büyük dert yandıkları konu çevreye atılan pislikler. Her gün Kapadokya’da molozlar sıralanıyor. Geçen hafta da gelen misafirler balonla gezerken yüzlerce, binlerce çöp poşetini vadide gördüklerini söylediler. Ben de bunun üzerine inanamadım ve gittim, bizzat gözlerimle de gördüm. Kapadokya’daki çirkin yapılaşmalara karşı geliyorlar. Tamam, haklı olarak gelebilirler. Ama Kapadokya’nın doğal bölgesine atılan bu çöplerle ilgili neden hiçbir şey yapmıyorlar, neden tedbir almıyorlar? Bölgeye atılanlar moloz değil çöp. Bu konuda yetkililerden yardım istiyorum” şeklinde konuştu.

Acil Önlem Çağrısı

Turizmciler ve yerel halk, yetkililerden acil önlem alınmasını ve çevre kirliliğine karşı daha etkili tedbirler uygulanmasını talep ediyor. Kapadokya’nın doğal güzelliklerinin korunması ve bu çirkin görüntülerin sona erdirilmesi, hem turizmin sürdürülebilirliği hem de bölgenin doğal mirasının korunması açısından büyük önem taşıyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu